Фестиваль у Запоріжжі - перший фестиваль, в якому брала участь тернополянка Ольга Навроцька. Та розповідає, що дуже задоволена, що відвідала цю подію. Фестиваль відбувався 15 та 16 вересня в центрі міста на площі Маяковського. Головна мета – соціальна: збір консервації для вояків.
- Ми передали багато власної продукції, також тернополяни долучилися до збору, - розповідає жінка.- З фесту я приїхала з свіжими ідея та натхненням. Я рада, що ми змогли гідно представити там наш регіон.
Пані Ольга була єдиною учасницею з Західної України. Розповідає, що у Запоріжжі організатори прийняли їх дуже гостинно та запросили приїжджати на наступний рік.
- Люди дуже доброзичливі, ті, хто підходив купляти у нас продукцію, не вірив, що ми приїхали аж з Тернополя, - розповідає пані Ольга.
Аґрус, фарширований цитриною, абрикоси з горіхами, варення з дині та кульбаби, - асортимент продукції у господині великий. Ольга каже, що вона просто консервує літо в банці. Розпочалося, все з того, що для рідних та гостей пані Ольга готувала варення до чаю, а у відповідь чула лише позитивні відгуки.
- Мені захотілося вдосконалюватись, і я почала експериментувати, - каже пані Ольга. - Ми молода фірма, лише рік працюємо у цій галузі.
Асортимент продукції багатий: це, як правило, міксовані варення, де поєднуються персик з мигдалем, персик з лісовим горіхом, диня з корицею, диня з родзинками, полуниця, ківі з цукатами та коньяком та інші. Є багато видів різних поєднань, зазначає тернополянка.
Наприклад, рецепт варення з кульбаби вражає багато кого.
- В кожній банці зібрано приблизно 300 квіток кульбаби, - каже пані Ольга. - А їх нектар дуже корисний.
Майже всі рецепти сімейні чи власні, хоча інколи господиня шукає їх у художній літературі.
-Ми виготовляємо чудові подарункові набори з вареннячком. Коробки, корзини та бокси на будь який смак та до будь якого заходу, - каже пані Навроцька. - Наповнення подарункових наборів людина визначає сама, кому що до смаку.
Варення пані Ольги вирізняється не лише смаком, а й поживними властивостями. Воно не джемоване, не переварене, з мінімальним вмістом цукру, а самі фрукти збережені в цілісному вигляді. Для приготування страв тернополянка використовує лише натуральні інгредієнти.
- Варення без хімічних добавок, загущувачів, лише натуральні спеції і мої секрети, - розповідає господиня. – Уже з досвідом роботи я зрозуміла, наприклад, як добитися співжиття горіхів і фруктів.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер