Кого обважують продавці на продуктовому ринку: себе чи покупців?

Кого обважують продавці на продуктовому ринку: себе чи покупців?
  • На критому продуктовому ринку нещодавно встановили контрольні ваги.
  • Тернополяни кажуть, що ці ваги працюють дивно - показують більшу вагу і виходить так, ніби продавці обважують самі себе.
  • Щоб перевірити, як працюють контрольні ваги журналісти "20 хвилин" важили полуницю та...мобільний телефон. 

- Нещодавно на критому продуктовому ринку біля картингової траси на кількох перехрестях встановили контрольні ваги, - пише у соцмережі Faсеbook Андрій Вацик. - Щоразу, коли зважую на контрольній вазі, то виглядає, що продавці обважують собі у збиток. Тобто завжди виходить десь від 30 до 60 копійок на мою користь. Щось не дуже в це віриться, якщо врахувати кількісний потік людей, то з такою благочинністю продавці вже б збанкрутували. Так що пильнуйтеся, бо виглядає, ніби обман.

Чоловік розповідає, що коли переважив одну з покупок на домашній вазі, то виявилося, що дійсно на ринку переважили в його користь.

- Щось на 20 копійок, - каже тернополянин. - Може після встановлення контрольних ваг продавці якось відкотили те, що йшло на обважування, в інший бік. Не знаю. Наразі логіки цього всього не збагну.

На скільки відрізняються цифри на контрольнихі вагах та вагах продавців на продуктовому ринку, перевіряли журналісти "20 хвилин". Як це було дивіться на відео. 

Ми придбали полуницю. Контрольні ваги стоять неподалік "точки", де ми купували ягоди. Коли почали зважувати, то продавчиня вирішила допомогти.

- Просто ставите продукти на вагу і вводите ціну - 27 гривень. Ваги вираховують скільки ви мали заплатити, якщо сума збігається, то все добре, - пояснювала продавчиня. - От бачите, ціна - 16 гривень, як і заплатили.

Сума, яку ми заплатили за полуницю і справді зійшлась. Хоча ваги продавчині показували 574 г,  контрольні ваги показали 580 г. 

До контрольних ваг підійшов не один покупець. Як виявилось, продавці нікого не обважили. Більшість людей розповіла, що часто переважують продукти на контрольних вагах.  

- Цього року продавці якісь чесніші, мене ще ні разу не обманули, - розповідає жінка, яка переважувала на контрольних вагах яблука. - А минулого року було таке: я поверталась до продавчині і мені додали стільки, скільки не вистачало.

Щоб переконатись, чи не обманюють контрольні ваги, ми зважили на них мобільний телефон. Вага телефону журналістки, згідно з технічними характеристиками, 144 г. Контрольні ваги показали вагу - 135 г.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Герасимчук Ростислав

    -200 грам з 1 кг. це норма для обвішування на всіх ринках!
  • Діонісій

    продавці на ринку і не на ринку важать так, як їм вигідно, вони в накладі не залишаться ніколи, а ваги, то для відвертання уваги, ну і щоб зважили люди і тішились, і не помітили, як їх в чомусь іншому намахали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up