"Коли ти за колючим дротом, тільки небо залишається таким як вдома", - головний герой фільму розповів про життя в колонії

"Коли ти за колючим дротом, тільки небо залишається таким як вдома", -  головний герой фільму розповів про життя в колонії

Короткометражний документальний фільм “Небо над головами” представив у Тернополі режисер Василь Возняк. Стрічка розповідає про історію підлітка Богдана, який два з половиною роки відбував покарання у Прилуцькій виховній колонії. А також про його життя на волі.

Зараз юнак живе у Херсоні, працює в компанії “ПепсіКо”. Богдан планує одружитись. На останніх кадрах фільму він на волі, тримає майбутню дружину за руку.

- Перша думка, коли я вийшов була: "Нізащо не повернутись назад", - розповідає головний герой фільму.

Відео дня

- Ми познайомились одразу, коли я вийшов з в’язниці. Коли ти виходиш за ворота, одразу розумієш, що можеш дихати на повні груди. - говорить Богдан. - Я пішов поправити татуювання, яке набив в колонії. Дарина з подругою теж прийшла робити тату. Так і познайомились.

Одружиться, коли найкращий друг вийде з колонії

Пара планує одружитись. За словами юнака, вони не можуть зробити цього поки найкращий друг Богдана у в’язниці.

- Я пообіцяв йому, що він погуляє на моєму весіллі. Не можу порушити обіцянку, - розповідає хлопець. - Не буде такого, що поки він у колонії, ми тут святкуємо, гуляємо весілля.

Мати - найбільша підтримка

Хлопець розповів, що за час коли відбував покарання, він переосмислив саме поняття дружби.

- Коли ти потрапляєш туди - розумієш, що в тебе залишились лише батьки, яким небайдуже, що з тобою, - говорить Богдан. - Я дуже вдячний своїй мамі, за те, що  вона була зі мною навіть у найважчі моменти.

Мати Богдана та маленька сестричка теж знімались у фільмі. Емоційні кадри, на яких мати розповідає про очікування на сина, про швидкоплинні зустрічі та про те, яким він був в дитинстві, не залишили байдужими глядачів.

Зйомки фільму тривали 2 роки. Стрічка показує справжнє життя підлітків позбавлених волі. Режисер фільму Василь Возняк -  волонтер пенітенціарного душпастирства УГКЦ і відвідує місця позбавлення волі з 2011 року.

Режисер є волонтером у закладах позбавлення волі

Василь Возняк розповів, що для людей в місцях обмеження свободи дуже важливо, коли з людьми спілкуються священики та волонтери. А фільм не є ігровим кіно, він відображає життя в колонії таким, як воно є насправді. 

- Я відвідую в'язниці вже близько семи років. За професією я - відеооператор, тому ідея з'явилась давно, - розповідає режисер. - Я хотів показати те, що я бачив через історією однієї людини. Коли я познайомився з Богданом, одразу зрозумів, що це він. Хлопець дуже відкритий, харизматичний та комунікабельний.

На прем'єрі - багато студентів

На фільм прийшло багато студентів. Серед юних глядачів - першокурсники Галицького коледжу із куратором Ольгою Заставною.

- Такі заходи є надзвичайно важливими для дітей. У нас є студентська церква. Священик, який опікується церквою розповів, що буде прем'єра фільму. Ми вирішили, що студентам це має бути цікаво, - розповідає викладачка. - Впевнена, що ніхто не пошкодує, що прийшов сюди. Після фільму ми проведемо обговорення. Я вже знаю, що студенти зроблять цікаві висновки для себе.

Під час презентації на екрані вперше показали кліп на пісню "Небо над головами" учасника програми "Х-фактор" Івана Сюська, яку записали спеціально для фільму. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільска модель, студентка ЗНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up