Підготовка садків до відкриття, арки у парках та нові смітники: на що витрачають гроші з міського бюджету

Підготовка садків до відкриття, арки у парках та нові смітники: на що витрачають гроші з міського бюджету
  • Чимало тернополян чекають на нові послаблення карантину. Найбільше людей хвилює відновлення роботи дитячих садочків та громадського транспорту, адже багато людей має повертатися на роботу.
  • Яких змін чекати найближчим часом – читайте у матеріалі.

Перші значні послаблення карантину почались з 11 травня. Тоді дозволили роботу закладам громадського харчування, відвідування парків та скверів, роботу ринків, тощо. Нових послаблень слід чекати 22 травня після чергового засідання Уряду.   

Коли запрацює громадський транспорт?

Після відкриттів ринків багато людей говорять про необхідність відновлення роботи громадського транспорту. Однак у міській раді пояснюють, що це може вирішувати лише Уряд.  

- До цього часу ще немає відповідного рішення Кабінету Міністрів про відновлення роботи громадського транспорту, - каже міський голова Тернополя. – Це питання важливе для людей, які працюють, а також для літніх людей. Тому ми звернулися до Уряду, щоб нам надали повноваження на місцях вирішувати це питання. Безумовно, мова йде про те, що робота транспорту буде відновлена з дотриманням усіх протиепідеміологічних вимог.

Відео дня

Наразі діє заборона уряду на рух громадського транспорту. Дозволено роботу спеціальних рейсів, які перевозять людей, які забезпечують функціонування міста, – медики,  працівники поліції, рятувальники, комунальники тощо. Також можуть скористатися спеціальним транспортом працівники різних підприємств, які мають відповідний дозвіл. Однак кількість працюючих тернополян збільшується. Коли дозволять користуватися громадським транспортом усім людям – наразі невідомо. Це залежить від Уряду.

Вже з понеділка, 18 травня, збільшили кількість громадського транспорту на автобусних маршрутах №5а та №8. За кількістю пасажирів на різних маршрутах стежать. При необхідності додаватимуть нові одиниці транспорту на маршрути.

- Щодня ми проводимо моніторинг кількості пасажирів на різних маршрутах, - кажуть у міській раді Ми бачимо більш наповнені маршрути і додаватимемо туди нові одиниці транспорту. Також ми плануємо відкрити нові маршрути громадського транспорту.

Чи запрацюють дитячі садочки?

Окрім громадського транспорту, готують відновити роботу дитячі садочки, адже батьки вийшли на роботу і не мають можливості залишити дітей вдома.

- Протягом травня ми готуємо дитячі садочки до відновлення роботи, - кажуть у міській раді. – Наразі тривають планові ремонти. Садочки мають працювати протягом всього літа.

 

В управлінні освіти та науки міської ради готують додаткову програму оздоровлення дітей в дошкільних навчальних закладах. Так, діти більше часу будуть проводити на вулиці на свіжому повітрі, а не в приміщення, звичайно, якщо це дозволятиме погода.

Для садочків закупляють засоби для дезінфекції та кварцові лампи, щоб створити безпечні умови як для дітей, так і для вихователів.

Як змінюється місто? 

Під час карантину проводять і роботи з благоустрою міста. Почали оновлювати сквер на вулиці Качали. Це проєкт, який став переможцем «Громадського бюджету». Планують відкрити ще один громадський простір.

Крім того, у парках міста з'явились нові металеві фігури. Зокрема у парку ім. Тараса Шевченка встановили дві металеві фігури для вертикального озеленення у вигляді дерев. Ще одну конструкцію у вигляді серця встановили на містку до «Острівця кохання». Протягом тижня там висадять квіти.

Також в парках ремонтують дитячі майданчики, встановлюють нові смітники та проводять інші роботи по благоустрою, кажуть в міській раді.

Крім того, повідомляють, що на кладовищі по вулиці Бригадній є затримка по прокладанню бруківки на тротуарах. Це пов’язано зі зменшення надходжень до бюджету. Тому підрядні організації тимчасово призупинили роботу, оскільки не мають коштів для продовження робіт.

Тернополяни також скаржаться на те, що крани з водою біля кладовища на Бригадній не працюють. Однак у міській раді пояснюють, що вони не зламані. Їх вимкнули у зв’язку з карантином. Після чергових послаблень карантину, 22 травня, подачу води на кладовища планують відновити. Це ж стосується і бювету на Куліша. Там ремонтні роботи уже закінчені, однак запрацює бювет після закінчення карантину, адже там є скупчення людей.

Читайте також:

На «Острівці кохання» - коване серце. Це ще не всі сюрпризи: скільки витратить місто на нові скульптури?
Одні - за, інші - проти. Що тернополяни думають про відкриття садочків з 1 червня
Як працюватимуть ринки, громадський транспорт та спортивні майданчики після послаблень карантину
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up