Партнер рубрики Події

Коронавірус та карантин станом на 25 березня: останнє та важливе (оновлюється)

Коронавірус та карантин станом на 25 березня: останнє та важливе (оновлюється)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні. 
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі та Україні з 25 березня.   
  • Актуальна статистика.
     

22:00 Нові дані по Україні будуть завтра о 10:00

Кожного дня о 10:00 Центр громадського здоров'я буде разом з Кабміном і МОЗ оприлюднювати дані про захворювання на Covid-19, для того щоб їхня інформація не розходилась і вони озвучували одну цифру, яка повністю верифікована. Про це повідомив в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін в ефірі "Українського радіо".

21:00 На коронавірус на Тернопільщині захворіли чотири лікарі

Про чотири нові випадки інфікування коронавірусом повідомляє Тернопільський штаб боротьби з коронавірусом. Це два сімейні лікарі з Монастириського району, один лікар з центру медико-санітарної допомоги Монастириського району, та один лікар Монастириської лікарні - мешканець Золотого Потоку Бучацького району.

Загалом на Тернопільщині вже 12 випадків COVID-19.

Відео дня

18:24 Нові випадки на COVID-19 на Тернопільщині - у Монастириському районі

Захворіло ще двоє мешканців Монастириського району: житель села Швейків, якому 62 роки, та житель міста Монастириська, якому 63 роки.

18:00 На Тернопільщині уже 8 людей захворіли на COVID-19

17:49 На Тернопільщині діє шість контрольно-пропускних пункти на території двох районів, які є осередками спалаху та поширення вірусної інфекції

Пости працюють на в’їздах та виїздах із міста Заліщики, а також сіл Швейків та Ковалівка Монастириського району.

17:00 Уже 190 тернополян зголосилися стати волонтерами 

Тернопільська міська рада формує базу волонтерів! Що потрібно робити?
🔹 телефонувати до самотніх, літніх тернополян і дізнаватись про їхні потреби
🔹долучатись до охорони громадського порядку
🔹купувати та доставляти продукти та медикаменти
🔹допомагати медикам
🔹психологічна підтримка
Cтати волонтером можна, зареєструвавшись у формі https://bit.ly/2QsPMc

16:03 Тернополян для самоізоляції прийматиме міська лікарня №3

15:00 Тернополян, які приїхали з-за кордону або району поширення коронавірусу, закликають14 днів бути на самоізоляції: штаб

Кожен громадянин, хто повернувся із закордону або іншого населеного пункту, де спостерігається поширення COVID-19, зобов’язаний  перебувати у самоізоляції щонайменше 14 календарних днів з метою недопущення поширення інфекції та уникнення ускладнень.

Якщо вам відомі випадки, коли громадяни повернулися з інших країні і умисне уникають відповідних заходів самоізоляції, або у ваших сусідів чи знайомих спостерігається висока температура вже тривалий час, просимо повідомляти про такі випадки, перейшовши за посиланням 

Також інформувати можна телефоном – через  «гарячу лінію» 1580 (зі стаціонарних телефонів) або +38 (067) 351-57-10 (з мобільних телефонів).

13:40 Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року

13:15 Карантин ще на 30 днів і надзвичайну ситуацію на всю країну планують у Кабміні

Кабінет міністрів планує продовжити карантинні заходи на 30 днів і розширити надзвичайну ситуацію на всю Україну.

Уже у 13-ти областях України і в місті Києві зафіковані випадки захворювання на COVID-19. 

12:46 МОЗ закликає залишатися вдома

Під час карантину через спалах COVID-19 кожен з нас потенційно може інфікуватися, йдеться у повідомленні МОЗ. Тому кожен раз, виходячи з дому, пам’ятай - ти наражаєш на небезпеку себе та інших людей. МОЗ України радить самоізолюватися та виходити з дому тільки у разі нагальної потреби.

12:00 Запоріжжя також вводить надзвичайну ситуацію

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк повідомив, що у місті підтвердили 4 перші випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, тому Запоріжжя вводить надзвичайну ситуацію, йдеться на Facebook-cторінці Буряка.

"У Запоріжжі зафіксовано перші випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Це підтвердили тести, які ми отримали вчора. Всі четверо хворих нещодавно повернулися з-за кордону, зокрема з Єгипту та Куршевеля. Їхній вік - від 41 до 55 років. Коронавірус уже в Запоріжжі, тож сьогодні з 14.00 за рішенням виконкому ми вводимо надзвичайну ситуацію в місті, - зазначив міський голова Запоріжжя.

Надзвичайна ситуація — це обстановка на окремій території (або суб'єкті господарювання, водному об'єкті тощо), яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення. Це означає, що:

·       призупинено роботу громадського транспорту, крім спецрейсів

·       діє заборона перебування у громадських місцях без масок

·       діють контрольно-пропускні пункти на в’їздах та виїздах

·       посилені заходи дезінфекції в місті

Режим надзвичайної ситуації встановлений вже в 10 областях. 

11:38 На Волині є перший випадок коронавірусної інфекції – у 7-річної дівчинки

11:00 За три дні у світі кількість випадків зараження COVID-19 зросла на понад 100 тисяч

Карта поширення коронавірусу COVID-19 gisanddata.maps.arcgis.com, де в режимі реального часу публікуються оновлені статистичні дані Johns Hopkins university's Center for Systems Science and Engineering (Johns Hopkins CSSE), свідчить, що станом на 25 березня 2020 у світі інфіковані
423 670 людей. 
22 березня у всьому світі було зареєстровано 304 544 випадки зараження коронавірусом.

10:05 На Тернопільщині від коронавірусу помер 68-річний чоловік

Це четверта смерть в Україні від COVID-19.

- В інфекційному відділені Тернопільської лікарні швидкої допомоги помер хворий на COVID-19, - повідомили у штабі боротьби з коронавірусом. - Це мешканець села Ковалівка Монастириського району. Чоловікові було 68 років.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким.
 

10:00 В Україні підтверджено 113 випадків COVID-19 (станом на 10 ранку)

Такі дані щодо інфікування українців в розрізі областей подає Центр Громадського здоров'я України.

9:00 На Тернопільщині уже шестеро людей інфіковані коронавірусом. 

Четверо з них - з Монастириського району. Один із Тернополя та один - із Заліщиків.

8:33 Перший випадок COVID-19 підтвердили у жителя Тернополя

Чоловік 1965 р.н., був у Австрії. Отримує необхідну медичну допомогу, обстежується коло контактних осіб. Він приїхав з-за кордону і не перебував в контакті з попередніми випадками. Звернувся до сімейного лікаря і перебував на самоізоляції.

Що було вчора

Через спалах коронавірусу у двох селах на Монастирищині запровадили зону поліцейського контролю

Керівник ГУНП поліції в Тернопільській області Олександр Богомол вирішив провести зону поліцейського контролю на Монастирищині, де у селах Швейків і Ковалівка зараз є вогнище поширення коронавірусу. На цій території будуть встановлені контрольно-пропускні пункти, де правоохоронці будуть надавати роз'яснення громадянам, звертати увагу на дотримання карантину та надавати допомогу людям у разі необхідності.

 

Скільки хворих в Україні

В Україні станом на 14:00 24 березня було 97 випадків захворювання на коронавірус. Найбільше інфікованих у Чернівецькій області.

 

Як поводитися під час карантину

Наразі немає вакцини для захисту від нової коронавірусної інфекції. Найкращий спосіб уберегтися — уникнути впливу цього вірусу. Тобто якомога менше виходити на вулицю і тісно контактувати з іншими людьми.

Як уберегтися від інфікування?

Тримайте дистанцію не менше 1,5-2 метра від людей із симптомами ГРВІ.

Не торкайтеся свого обличчя руками. Особливо уникайте доторків очей, носа і рота, оскільки саме через них інфекції найлегше проникнути в організм.

Під час приготування їжі термічно обробляйте продукти.

Ретельно й часто мийте руки теплою водою з милом протягом 20–40 секунд. Немає можливості помити руки? Обробіть їх антисептиком із вмістом спирту щонайменше 60%.

Під час кашлю і чхання прикривайте ніс і рот не долонею, а згином ліктя чи одноразовою серветкою.

Якщо відчули симптоми ГРВІ, зателефонуйте своєму сімейному лікарю і дізнайтеся про подальші дії.

А про те, як не втратити соціальної активності під час карантину, дивіться у нашій інфографіці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана

    У Франції зафіксовано 240 смертей и 2444 нових за сутку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up