Коронавірус та карантин станом на 4 квітня: останнє та важливе (оновлюється)

Коронавірус та карантин станом на 4 квітня: останнє та важливе (оновлюється)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні. 
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 4 квітня.
  • Актуальна статистика.

22:15 В Україні 1225 випадків коронавірусної інфекції. 32 пацієнти померли. 25 людей - одужали

22:00 На Тернопільщині уже 160 хворих на коронавірус. В обласному центрі кількість інфікованих подвоїлася

17:20 Згідно з рішенням штабу з ліквідації надзвичайної ситуації у Тернополі заборонили:

- Перебування в місцях відпочинку, на вулицях, в парках, скверах Тернопільської міської територіальної громади груп більше двох осіб, або в межах однієї сім’ї (за винятком роботи державних, правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та ремонтних бригад);
- Перебування в громадських місцях дітей, які не досягнули 16 років, без супроводу повнолітніх, а дітям, віком 16-18 років, без письмової згоди батьків чи опікунів.
- Проводити пікніки, розпалювати вогонь, використовувати мангали, в тому числі в місцях відпочинку.
Контролювати дотримання цих норм будуть мобільні та піші спільні патрулі за участі поліції, ДСНС, муніципальної інспекції.

16:15 На в’їздах в Тернопільщину встановлено 10 додаткових карантинних постів

Відео дня

15:43 Із 6 квітня карантинні заходи посилять, то ж прогулянки в парках, пікніки та масовий відпочинок на природі доведеться відкласти до кращих часів

14:00 На самоізоляції здоровим можна виходити з дому двічі на тиждень – Ляшко

Людям, які проходять лікування від COVID-19 на дому, буде заборонено виходити надвір взагалі, а людям, які перебувають на самоізоляції – дозволено не частіше двох разів на тиждень, повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в суботу

"Стосовно людей, які є хворими і будуть проходити амбулаторне лікування, наше прохання взагалі не виходити, тому що це буде контролюватися і контролюватися жорстко. Ми зробимо все можливе, щоб люди, які лікуються на дому, отримували лікарські препарати, а також харчування.

А люди, які перебувають на самоізоляції, не частіше ніж два рази на тиждень можуть залишити місце для поповнення запасів предметів першої необхідності".

Згідно з постановою уряду від 2 квітня, людям на самоізоляції, про яких немає кому подбати, буде дозволено виходити в масках за продуктами і ліками не більше ніж на 2 кілометри від дому.

Самоізолюватися мають ті, хто має підозру на коронавірус або контактував із хворим, ті, хто хворіють на COVID-19, але не потребують госпіталізації та люди, старші 60 років (крім осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури).

13:00 Пік COVID-19 в Україні прогнозується на 14-15 квітня: Ляшко

12:00 Неправильне використання медичних масок може знизити їхню ефективність

Згідно із рекомендаціями World Health Organization (WHO), неправильне використання медичних масок може знизити їхню ефективність.

Медична маска не потрібна здоровій людині, адже не захищає від зараження новим коронавірусом. Однак у деяких країнах маски носять усі, на вимогу влади.

Під час використання масок треба дотримуватися рекомендацій щодо їх надягання, носіння, знімання та утилізації.

11:00 На COVID-19 захворіла тернополянка, чоловік якої повернувся з Польщі

10:20 +2 підтверджених випадків коронавірусу на Тернопільщині. Загалом в області 135 хворих

Згідно з даними обласного лабораторного центру станом на 10:00 4 квітня на Тернопільщині 135 випадків COVID-19, 2 - летальних. 

10:00 Найбільше хворих на COVID-19 в Чернівецькій області, Києві та на Тернопільщині

В Україні зафіксовано 1096 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 78 - діти.

За добу було зафіксовано 154 нові випадки.

Серед усіх підтверджених 60% — люди віком від 30 до 59 років, та 20,7% — від 60 до 100 років.

Усього зафіксовано 28 летальних випадків від COVID-19 в Україні, з яких 9 чоловіків та 19 жінок. 85% усіх померлих від COVID-19 мали важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень, а в деяких осіб були поєднанні захворювання.

Загалом 23 людини вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

▪️Вінницька область — 66 випадків;
▪️Волинська область — 17 випадків;
▪️Дніпропетровська область — 14 випадків; 
▪️Донецька область — 8 випадків;
▪️Житомирська область — 9 випадків;
▪️Закарпатська область — 24 випадки;
▪️Запорізька область — 28 випадків;
▪️Івано-Франківська область — 94 випадки;
▪️Кіровоградська область — 19 випадків;
▪️м. Київ — 195 випадків;
▪️Київська область — 77 випадків;
▪️Львівська область — 14 випадків; 
▪️Луганська область — 3 випадки;
▪️Одеська область — 26 випадків;
▪️Полтавська область — 8 випадків;
▪️Рівненська область — 31 випадок;
▪️Сумська область — 37 випадків;
▪️Тернопільська область — 135 випадків;
▪️Харківська область — 1 випадок;
▪️Херсонська область — 8 випадків;
▪️Хмельницька область — 10 випадків;
▪️Чернівецька область — 206 випадків;
▪️Черкаська область — 61 випадок;
▪️Чернігівська область — 5 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 4 квітня 2020 року до Центру надійшло 636 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 5040 повідомлень про підозру на COVID-19.

Головне за 3 квітня

Уряд затвердив посилення карантинних заходів для стримання поширення коронавірусної хвороби в України.

Зміни ініційовані Міністром охорони здоров’я України Максим Степанов. Постановою Уряду обмежується перебування громадян за межами дому, забороняється відвідування спортивних майданчиків та парків тощо. Детальніше про це в інфографіці.

Про посилення контролю закладів торгівлі, переміщення транспортних засобів, а також умови перебування у самоізоляції та обсервації читайте вже скоро на нашій сторінці.

В Тернополі на час карантину на території Тернопільської громади заборонено працювати ломбардам. Повний перелік забороні і дозволів на території Тернопільської громади читайте ТУТ.

+ 19 ПІДТВЕРДЖЕНИХ ВИПАДКІВ COVID-19 НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ СТАНОМ НА 22:00 3 КВІТНЯ. ЗАГАЛОМ В ОБЛАСТІ 133 ХВОРИХ
Згідно з даними обласного лабораторного центру станом на 22:00 3 квітня на Тернопільщині 133 випадків COVID-19, 2 - летальних. 
94 – жителі Монастириського району (1 – летальний)
15 – жителі Заліщицького району
8 – жителі Козівського району (1 – летальний)
7 – жителі Кременецького району
4 – жителі міста Тернополя
3 – жителі Бучацького району
1 – житель Тернопільського району
1 – житель Бережанського району
В Україні 1072 лабораторно підтверджені ПЛР-дослідженням випадки COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 27 летальних випадків від COVID-19. Загалом 22 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Президент почув звернення медиків Тернопільщини у соцмережах і відреагував на них у своєму відеозверненні.

На Тернопільщині з робочою поїздкою перебував заступник Міністра охорони здоров’я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він взяв участь у засіданні обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.
Віктор Ляшко наголосив на важливості роботи мобільних груп, які проводитимуть тести на коронавірус у виїзних умовах. Також розповів, що в державі закінчують роботи над алгоритмом доплат медикам. Проплановується оплата лікарям, які працюють в режимі готовності приймати інфікованих і тим, хто працює з госпіталізованими.

Оскільки Тернопільщина в трійці лідерів за темпами поширення коронавірусу, обговорено готовність лікарень працювати як госпіталі.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Михайло Бартош

    не розумію де будуть перевіряти............
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up