Партнер рубрики Події

Коронавірус та карантин станом на 9 квітня: останнє та важливе (оновлюється)

Коронавірус та карантин станом на 9 квітня: останнє та важливе (оновлюється)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні. 
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 9 квітня.
  • Актуальна статистика.

19:00 3% українців на Великдень збираються піти в церкву

Більшість українців підтримують карантинні заходи та проєкт «Великдень вдома», коли богослужіння можна подивитися у трансляції. Про це йшлося на традиційній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом, повідомляє оіційний сайт Президента.

Зокрема, до 70% громадян України підтримують заходи карантину й лише 3% збираються відвідати церкву.

18:36 П'ята смерть від COVID-19 на Тернопільщині: Володимир «згорів» за три дні 

Чоловіка вже сьогодні поховали на місцевому кладовищі. В Заліщицькому районі це вже друга смерть від коронавірусу. У Володимира, який працював охоронцем у закритому медзакладі, залишились дружина і донька, яка зараз за кордоном. Більше - читайте ТУТ.

Відео дня

16:30 Де у Тернополі можна купити маски та антисептик

Перелік аптек в різних мікрорайонах Тернополя станом на 9 квітня можна побачити ТУТ.

15:30 Сімейні лікарі Тернополя отримали експрес-тести та захисні костюми від благодійників

15:00 За порушення карантину поліцейські Тернопільщини склали 54 адмінпротоколи

12:30 Запровадити "вихідні вдома" рекомендують усім західним областям

Карантинні обмеження на вихідні, які ввели у Тернопільській та Чернівецькій областях 4 та 5 квітня – ефективні, бо знижують темпи поширення коронавірусної інфекції. Тому практику "вихідних вдома" рекомендовано запровадити в усіх західних областях України.

Про це йшлося на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. У відеоконференції взяв участь голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, керівники профільних управлінь ОДА та керівники екстрених служб краю.

11:00 Тернопільщина - в четвірці регіонів, де найбільше хворих на COVID-19

Загалом найбільше випадків COVID-19 зареєстровано в місті Києві (300), Чернівецькій області (302), Івано-Франківській області (218) та Тернопільській області (169).

За добу найбільша кількість підтверджених випадків COVID-19 у Києві, Чернівецькій, Львівській та Кіровоградській областях.

10:38 У Монастириському районі від коронавірусу померла 83-річна жінка

Сьогодні вранці - другий летальний випадок в Монастириському районі, - повідомив очільник місцевого штабу Павло Дронь. – Померла 83-річна жінка з с. Горішня Слобідка. Хвора була шпиталізована в Монастириській районній лікарні і їй клінічно було виставлено підозру на COVID-19, 6 квітня відібрано у неї біопроби та відправлено в Обласний Вірусологічний Центр. Відповідь "+" на коронавірус отримано сьогодні вранці, після її смерті. 

10:00 На Тернопільщині ще одна людина захворіла на коронавірусну інфекцію

9:33 В Україні підтверджено 1892 випадків COVID-19

Протягом 8 квітня за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України та обласних лабцентрів отримано 224 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Головне за 8 квітня 

Уряд змінив карантинні обмеження.

Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу вніс зміни до постанови про запобігання поширенню COVID-19, про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у своєму телеграм-каналі.

"Уточнили перелік об'єктів, які можуть працювати під час карантину та категорії громадян 60 років і більше, які не підлягають самоізоляції", - написав посадовець.

Зокрема, уряд дозволив працювати таким об’єктам:

- поштової та кур’єрської діяльності;

- будівельних робіт;

- зі збирання та заготівлі відходів;

- закладам торгівлі будівельними матеріалами.

Також Кабмін дозволив обходитись без самоізоляціїдеяким категоріям людей у віці старше 60 років. Це:

- державні службовці, депутати всіх рівнів, міські голови, судді та інші особи , на яких поширюється дія закону "Про запобігання корупції";

- військовослужбовці та працівники ЗСУ, інших законних військових формувань та правоохоронних органів;

- особи, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення Covid-19;

- особи, які забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій, які:

  • провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, оборонної промисловості;
  • надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров'я;
  • є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;
  • включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;
  • є об'єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив порядок обов'язкової госпіталізації осіб, які здійснюють перетин державного кордону, до обсерваторів (самоізоляторів).

Надав місцевим органам влади право здійснювати видатки на проживання осіб в обсерваторах за рахунок коштів місцевих бюджетів (зокрема резервного фонду цих бюджетів).

На Тернопільщину прибули реактиви для ПЛР-діагностики. Матеріалів вистачить для 3 000 досліджень, повідомляє пресслужба Тернопільської обладміністрації.

Вчора стало відомо, що покращився стан трьохмісячного немовляти, у якого виявили коронавірус. Днями із дитячої лікарні Тернополя виписали п’ятеро дітей. Це — найкращі новини!

У Тернополі з 6 по 8 квітня під час спільного патрулювання містом працівники управління патрульної поліції, муніципальної інспекції та Тернопільського відділу поліції склали 8 адміністративних протоколів за порушення карантину
5 – за появу у громадських місцях без масок та ще 3 - за відвідування парку групою людей та розпивання там алкогольних напоїв.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up