Побратим про героя АТО Юрія Наливайчука: “Кожен на рідну землю повернувся своєю дорогою”

Побратим про героя АТО Юрія Наливайчука: “Кожен на рідну землю повернувся своєю дорогою”

Бійцю батальйону “Збруч” Юрію Наливайчуку встановили пам'ятну дошку на фасаді рідної школи №9 у вівторок, 21 листопада. 

Боєць батальйону “Збруч” Юрій Наливайчук загинув 1 лютого 2015 року на Херсонщині внаслідок вибуху в польовому таборі військової частини. У чоловіка залишилася дружина та донька. Трагедія трапилася під час з пожежі військового намету. Того дня загинуло ще шість бійців батальйону "Збруч": Павло Римар, Назар Кулинець, Назарій Сикліцький, Вадим Вернигора, Руслан Чухась та Юрій Наливайчук.

Юрій Наливайчук служив добровольцем шостого батальйону територіальної оборони міста Тернополя у зоні АТО. Загинув, виконуючи бойове завдання, захищаючи рідну землю.

- Юрій був випускником нашого навчального закладу, - розповідає директор тернопільського навчально-виховного комплексу школи економічний ліцей №9 ім. І. Блашкевич Григорій Рибак. - Юрій був скромним, порядним чоловіком, великим патріотом Українського народу. 

Відео дня

Нашому випускнику 15 квітня 2015 року виповнилося 37 років, продовжує директор школи. Однак вже за два тижні, 1 травня ворог забрав його життя. Заради своєї батьківщини, заради нас, заради нашого життя Юрій відав найдорожче - своє життя. 

Почесно відкрили пам’ятну дошку бійцю доручили його побратимам.

- Коли ми виїжджали ешелоном з Тернополя, то ми всі хотіли, щоб нас у Тернополі після служби зустрічали таким же оркестром, з такими ж почестями, - зі слізьми на очах згадує побратим Юрія. - Але не сталося... Кожен з нас на рідну землю повернувся своєю дорогою. Проте для мене він завжди живий, і маю надію, що Юрій живий і для вас... 

Побратим Юрія написав вірш та присвятив його свому товаришу. Вірш прочитала односельчанка бійця.

- Рівно чотири роки тому ми почали втрачати своїх побратимів, братів, друзів, - розповідає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра. - Сьогодні ми жоднимими словами, жоднимим вчинками не повернемо батька, чоловік, сина та брата, що загинув у боротьбі за нашу країну. Наш обов’язок зробити все для того, аби сметрі наших товаришів не були марні. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up