Кращих учнів тернопільських шкіл до Дня міста нагородили іменними стипендіями

Кращих учнів тернопільських шкіл до Дня міста нагородили іменними  стипендіями
  • 92 учні із тернопільських шкіл отримали іменні стипендії від міської ради за вагомі досягнення у навчанні.
  • Нагороди вручали на засіданні сесії міськради, що відбулось 21 серпня.
  • Також відзначили преміями випускників, що здали ЗНО на максимальну кількість балів та молодих науковців Тернопільських ВНЗ.

Іменні стипендії Тернопільської міської ради в галузі різних наук отримали 50 учнів, ще 42 отримали стипендії та звання "Кращі учні закладів середньої позашкільної та мистецької освіти Тернопільської міської територіальної громади". Відповідні сертифікати на засіданні сесії вручив міський голова Тернополя Сергій Надал. 

Хто отримає нагороди, визначали спеціальні кокурсні комісії, які створили у міській раді. 

Відео дня

- Усі діти, які тримали стипендії, - кращі з кращих, - говорить начальник управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. - Зараз дуже важливо мотивувати учнів. Біля прізвища кожного з відзначених був чималий список перемог. Вони - переможці олімпіад, учасники наукових конференцій, діти які визнані найкращими на міському, всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Чимало дітей на церемонію нагородження прийшли у вишиванках. Учениця Тернопільської ЗОШ №17 Софія Морська отримала премію у галузі мовознавства.

- Для мене дуже важливо, що мене відзначили саме у цій галузі. Мова - душа народу, - каже дівчинка. - Важливо правильно розмовляти українською, одягати вишиванку та цінувати все, що має наша країна. 

Учень Тернопільської школи №5 та позашкільного закладу "Центр творчості дітей та юнацтва", який отримав стипендію за галузь мистецтва із вокалу, подякував присутнім піснею. Йому депутати аплодували стоячи. 

Окрім того, під час сесії нагородили шістьох випускників, які склали ЗНО із різних предметів на 200 балів. Їм вручили одноразові премії - на суму дві тисячі гривень. Троє із випускників, які продовжать навчання у тернопільських вищих навчальних закладах, за рішенням сесії, отримуватимуть ще по тисячі гривень щомісяця. 

Відзначили напередодні свята і молодих науковців та викладачів із тернопільських університетів. Їм вручили сертифікати на премії у розмірі від 15 до 20 тисяч гривень. 

Нагадаємо, щороку міська влада напередодні Дня міста та Дня Незалежності відзначає та нагороджує найкращих жителів міста. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up