Знищені меблі та дорога техніка. Квартира на “Східному” горіла через чужий недопалок, вважають власники житла

Знищені меблі та дорога техніка. Квартира на “Східному” горіла через чужий недопалок, вважають власники житла

Другий день поспіль розбирає згарище у квартирі на Бандери, 96 її власниця. Що не згоріло в помешканні, те залите водою. Неробоча уся техніка. Навіть у ванній і туалеті, куди не дістався вогонь, стіни у кіптяві. 

У тому, що поліція знайде винуватця, власники сумніваються.  На це натякали і самі правоохоронці.  Але попри не дуже гарну перспективу, власники не стали відмовлятись від відкриття кримінального провадження. 

Нагадаємо,  3 квітня зайнялась одна із квартир на сьомому поверсі будинку на Бандери,96. Цю багатоповерхівку  тернополяни називають “Китайською стіною”. З під'їзду пожежники евакуювали 62 людини. І навіть врятували 16-річну кішку власниці. Саму пожежу, що розпочалась близько 17.00, загасили за півгодини.


 Про обставини виникнення пожежі офіційно поки що інформації нема. Натомість мешканці будинку припускають, що до пожежі міг призвести кинутий із верхніх поверхів недопалок. 

- Ви шукаєте квартиру, де вчора горіло? - перепитує жінка років 50 біля будинку.- То квартира моєї сусідки. На одній сходовій клітці живемо. Я вже з того всього сьогодні в церкву сьогодні пішла. Заспокоїтись. Бо  де ж таке...

Як виявилось  згодом, жінку звати Раїса. Вона сама не раз прибирала попіл із свого підвіконня. Каже, що хтось із мешканців верхніх поверхів курить і скидає недопалки. Тому також переконана, що до пожежі у квартирі сусідки могла призвести чиясь безвідповідальність. 

Пані Раїса проводить нас у під'їзд. Далі піднімаємось ліфтом, який, на радість мешканців, знову запрацював після вчорашнього. На 7-му поверсі коридор заставлений  горілими речами — балконні двері, вікна. А сама власниця  у передвеликодній тиждень зайнята геть не передсвятковими клопотами —  розбирає згарище і відмиває те, що можна відмити.



- Не хочу фотографуватись, -  каже власниця помешкання Ніна (прізвище відмовилась називати — прим. ред.). - Мені не до того.
Далі з'ясовують із сусідкою, коли ж жек вивезе згорілі речі з коридора, адже запах від них ще той. Опісля й розповідає  про вчорашнє і нам, проводячи у квартиру. Всередині — майже все у кіптяві. 

Відео дня

- Збитків нам завдано десь на 300 тисяч, - каже вона. - Техніка не робоча. Он кондиціонер тільки один 30 тисяч коштував. А  сьогодні виявилось, що  плазмовий телевізор накрився. Вода потрапила. Пожежу ж гасили і з вулиці, і з під'їзду. 
Поки жінка розповідає, її син Олег збирає на балконі рештки горілого. В нього і ночувала  після пожежі  матір. Йому ж і віддала чорну кішку Алісу, що жила у неї 16 років. Та, бідкається жінка, навряд чи відійде, бо надихалась диму, кашляє. 

- От спалили мені сусіди квартиру. Та й все, - розповідає пані Ніна. - І вчора я ж вдома була. На кухні. А потім прийшла в кімнату. Дивлюсь — на балконі із шафи димить. А за мить полум'я вирвалось.

На балконі, як пояснює власниця, не було нічого легкозаймистого, ніяких проводок чи електроприладів. Сам балкон — засклений. Єдине, що між її балконом та сусідським незаскленим був пожежний отвір. Перед ним і стояла шафа із зимовим вбранням та взуттям, а знизу була трохи підіпхана шматками, аби не дуло.

- Припускаю, що недопалок потрапив через сусідський  незасклений балкон, - каже вона. - Хтось зверху кинув і він десь потрапив під шафу, що перекривала отвір між нашими балконами. В мене було одне з чотирьох вікон відчинене, але не думаю, що хтось так влучив у нього тим недопалком.

В акті про пожежу зазначено, що причина загоряння не з'ясована, кажуть власники житла. А невдовзі їм фахівці  мають сказати, чи не було на балконі облито пальним. Це будуть знати після проведення експертизи.  Утім,  у те, що поліція знайде винуватця, господарі квартири особливо не вірять.



- Нам прямо казали писати відмову від відкриття кримінального провадження, - каже пані Ніна. - Мовляв, якщо і був недопалок, він згорів разом зі всім, і з'ясувати щось важко. І казали, що та справа надовго затягнеться. Але наскільки б не затягнулася, хтось  же має компенсувати хоч щось. Тут ремонт три роки тому тільки зроблений.  


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • fatima

    Ті вонючі курці щоб їм легені вигоріли.Щоб ті сигарети і той алкоголь були по 500 гривень.Я знаю бо на моєму коридорі одна запухша пані курить морду розігнали мордяга посиніла,ну ніби порядна сім'я дорога машина квартира 3 кімнатна ,пані блатна но страшна просто слів нема.Щоб жінка з пампухами під очами розпухшою мордою в 40 років так страшно виглядала но соботить як паровоз.Як говорить зі мною то я здаю п'ять кроків назад щоб не очадіти.Шукайте винних і нехай вам компенсують все це моя порада для пані.А на рахунок самому гасити то дурна ідея ,хто не був в такіситуації незнає і в жо.пу  засуньте той вогнегасник,так встроєний людський організм людина сама рятується коли бачить небезпеку а ще коли сама вдома.Я сама бачу живу в новому будинку розетки в низу духовка постійно включена в розетку і газова поверхні на запал також відключити неможливо бо туди не залізеш.Все робиться як назло 😔

    Анонім reply fatima

    Якщо для Вас гасити самому пожежу це дурня то потім будуть такі самі наслідки як у цієї жінки ,котра тепер влетіла в копієчку .Ще раз кажу хата вигорає за пару хвилин ,а пожежні в кращому випадку приїдуть за 5 хв плюс поки розгорнуть ПТО то вже пожежа пошириться далі по квартирі ,що і відбулося в даному випадку .Ще понятно, якщо господарі відсутні дома ,а якщо ця жінка бачила ,що з шафи іде дим то ,що в такій ситуації треба накласти повні штані ,і тікати з хати . Щодо вашої ситуації з розетками ,а хто Вам винен ,що у Вас так зроблена проводка ,і те ,що включено постійно в розетку . Якщо плита якісна то все буде ок ,а якщо якийсь галімий китай то звичайно може і ізоляція на проводі з часом потріскатись і на корпус струмом бити ,але для таких випадків є так зване УЗО, автоматичні вимикачі на кожну групу ,ну і так далі  . Холодильники теж в розетку постійно включені в кожній квартирі .
  • Анонім

    Ось так у нас люди заставляють пожежні виходи всякими шафами .Ну ,а якщо б у сусідів була пожежа ,а єдиний вихід це пожежний прохід на балконі ,а там шафа . Якщо у неї був засклений балкон то як туда міг окурок потрапити . Причина пожежі могло бути навіть звичайний прилад який живиться від літієвого акумулятора це і ліхтар ,це і неробочий телефон з вставленим акумулятором . Як відомо літій це такий матеріал від котрого навіть при + 45 градусів може виникнути пожежа . Значить розказую як могло бути ,пригріло сонце , балкон повністю закрити ось вам 50 градусів спокійно є . Провірено на власному балконі 50 градусів спокійно від сонця набирає . Якщо дим йшов з шафи то як там бичок міг опинитися. Ось люди кондиціонери вішають ,роблять дорогі ремонти ,а простий вогнегасник в хаті не тримають . Все можна було погасити до приїзду пожежників .Якщо ця жінка була дома то питання ,а що в хаті відсутнє просте відро ,і вода . Хата фактично вигорає за декілька хвилин ,пожежники поки розгорнуться то вигорить вся квартира . щодо техніки ,а хто включає зразу техніку на котру потрапила вода .Треба було просушити ,а потім пробувати  включати.
  • Діонісій

    експертиза має вияснити причину пожежі, а не думки пожежників чи мешканців, минулого року в моїх сусідів схоже було, по підараси з верхнього поверху кинули недопалок, на відкритому балконі загорілось щось.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up