Люди рятують лелек по всій області. Закликають допомагати птахам усіх небайдужих

Люди рятують лелек по всій області. Закликають допомагати птахам усіх небайдужих
  • Лелеки, ніби за графіком, повернулись з теплих країв 19 березня. А в Україні мороз.
  • У соцмережах люди пишуть, що в Тернопільській області сотні лелек почали замерзати та потребують допомоги. 

 

Про допомогу для лелек просять з усіх кутків області, куди повернулись птахи з теплих країв. Наприклад, у Бережанах лелек уздовж річки та біля Бережанського ставу годують усі небайдужі. А охочі допомогти можуть звертатись за номером 097-533-20-29. 

Допомагаючи лелекам потрібно дотримуватись кількох правил, щоб не нашкодити птахам.

- Перш за все потрібно організувати невеличку групу людей, адже самостійно ви не зможете охопити велику територію, щоб розвідати, чи немає поблизу вашого населеного пункту лелек, - радять люди, які допомагають птахам по області. - Якщо ви знайдете кілька чи більшу групу птахів, то діяти потрібно оперативно.

Відео дня

Про місце розміщення птахів потрібн попередити представників органів місцевого самоврядування, керівників громадської природоохоронної організації. Також, варто поширювати інформацію про птахів у соцмережі, щоб зібрати більше небайдужих. Дуже важливо, щоб до місця з лелеками не могли добратись собаки.

Старайтесь не злякати птахів, не підходьте до них занадто близько. На відстані 10-15 метрів до місця розташування птахів очистіть невелику ділянку: саме там можна буде врятуватися більшій кількості птахів. Потрібно викласти на підготовлені місця сіно, солому, сухі багаторічні трави, хмиз, дрібні гілки, кукурудзянку тощо. Саме на це місце ви будете носити птахам їсти.

- Найкраще лелек годувати живою пріcноводною рибою, - кажуть рятувальники лелек. - Або відігрітою мороженою рибою, мишами, жабами, або іншим м’ясом. Лелеки можуть їсти усе, що їдять домашні свійські птахи: зерно, хліб, варену картоплю. 

Якщо птахи зовсім ослаблені, то їх потрібно забрати, відігріти і тимчасово розмістити в хлівах або інших господарських будівлях разом із домашніми тваринами.

Так годують лелек в селі Вербляни Яворівського району на Львівщині. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up