Партнер рубрики Події

Маєте власне бачення, як має виглядати новий парк на "Алясці"? Міська рада оголошує конкурс

Маєте власне бачення, як має виглядати новий парк на "Алясці"? Міська рада оголошує конкурс
  • Відкритий конкурс на кращий ескізний проект створення нового міського парку площею 10,5 га на "Алясці" триватиме з 22 квітня по 22 червня. 
  • У міській раді обіцяють грошову винагороду за три перших місцях. Про умови участі в публікації. 

Про затвердження програми та умов відкритого конкурсу на кращий ескізний проект створення нового міського парку площею 10,5 га, який буде розміщений на території мікрорайону №14 та обмежений вулицями Генерала М.Тарнавського, Володимира Великого,  М. Липницького та  Київською в Тернополі та складу журі йшлося на виконкомі міської ради 17 квітня. 

- Було рішення сесії на якому визначили територію під рекреаційну зону, потім була петиція, яку підтримав виконком, про створення зеленої зони парку в тому мікрорайоні, - каже начальник управління містобудування, архітектури та кадастру Василь Бесага. - Тепер організовуємо конкурс, спілка архітекторів України підтримала.

Міський голова додав, що раніше уже отримували попередній ескіз-пропозицію, як мав би виглядати парк. Ескіз подали на громадські обговорення.

Відео дня

- Серед коментарів прозвучала пропозиція, щоб оголосити конкурс і, можливо, хтось запропонує кращий проект, - каже Сергій Надал. - Щоб врахувати всі побажання, оголошуємо конкурс, обираємо склад журі, даємо два місяці на проведення конкурсу. Визначаємо першу, другу, третю премії, щоб стимулювати більше охочих подати свої проекти. В умовах конкурсу передбачаємо те, якими мають бути зелені насадження, які технології використовувати і так далі. Щоб це був новий сучасний парк.  

Згідно із додатком проекту рішення, ідея проекту повинна містити неповторний образ даного парку серед існуючих парків міста Тернополя з врахуванням сучасних тенденцій садово-паркового мистецтва. 

Свої проекти учасники можуть подавати в управлінні культури за адресою бульв. Т. Шевченка,1,  3 поверх. Контактні телефони:  42-06-72, 52-67-32, з 10.00 до 13.00 в робочі дні. Електронна адреса:e-mail: [email protected]. Графічні матеріали слід подавати на планшетах не менше формату А-2 загальною площею не більше 2 кв. м (окрім макетів та моделей).

В ескізному проекті необхідно передбачити містобудівний аналіз, використання новітніх ІТ технологій SMART, виразне образно–пластичне вирішення композицій відповідно до ідеї та змісту, 
раціональне використання земельної ділянки, об’ємно–просторове і архітектурно–планувальне рішення обꞌєктів обслуговування парку з врахуванням масштабу і характеру довкілля, 
проведення комплексного благоустрою території.

Ескізний проект повинен містити ситуаційний план місця розташування парку М1:2000, схему генплану парку М1:10000, фрагменти окремих елементів благоустрою  М1:500, ілюстративні матеріали (в довільній формі), пояснювальну записку  до двох сторінок формату А-4 з орієнтовним кошторисом витрат на проектування та реалізацію проекту, облаштування прилеглої території. Графічні та текстові матеріали оформляються та подаються  державною мовою.

Конкурсні матеріали слід подавати анонімно під девізом у формі шестизначного числа, яке проставляється у верхньому правому кутку на перших сторінках усіх матеріалів ескізного проекту та пояснювальній записці. Інформація про авторів проекту (прізвища, імена, по батькові, адреси, банківські реквізити, ідентифікаційні коди), а також пропозиції розподілу можливої премії між членами авторського колективу, завірені їх підписами, подаються у закритому конверті під девізом.

Для відзначення кращих пропозицій встановили призовий фонд – 30 000 гривень: 15000 грн за перше місце, 10 000 за 2-е і 5 000 за 3-е. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Максим Дигай

    Добавити нуль у преміях і тоді у конкурсі візьмуть участь професіонали
  • David Starr

    Це жарт такий? Хто за 30 тисяч буде те все робити? Хіба студенти.
  • [email protected]

    Вже один парк будували  біля 11 школи в ямі ,тепер там гаражі .Цікаво а що  буде на місці дач ?
  • Назарко

    та їм всім наплювати що там буде, головне що вдасться нарешті знести дачі і продати землю під забудови
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up