Мама поляка, який спалив тризуб у Тернополі, вибачилася і повернула герб на місце

Мама поляка, який спалив тризуб у Тернополі, вибачилася і повернула герб на місце

Стилізоване зображення тризуба, яке нещодавно спалив польський студент в одному із закладів харчування Тернополя, повернула на місце мама хлопця. Жінка вибачилася у власників закладу, і вони приємно здивовані її вчинком.

Нагадаємо, нещодавно 19-річний поляк у закладі громадського харчування публічно спалив стилізоване зображення Малого Державного Герба України. За вчинення хуліганських дій, які відкрито принижували національну честь та гідність українців, а також могли призвести до розпалення національної ненависті, співробітники СБУ ухвалили рішення про примусове повернення з України громадянина Республіки Польща, який навчався у одному із вищих навчальних закладів Тернополя. Йому заборонили в’їзд в Україну терміном на три роки. 

- 23 березня до нас зателефонувала мама студента і сказала, що хоче зустрітися. Ми домовилися зустрітися увечері і вона принесла з собою тризуб, - розповідає співвласник бару «Коза» Олег Макогін. - Ми були дуже здивовані і розуміємо, що мамі совісно за сина, і нам приємно, що цей інцидент закінчився саме так.

Олег Макогін додає, що тризуб замовив у майстра сам студент, який знищив герб. Проте не встиг його принести, бо його видворили з України. Тому це зробила його мама.

- Після того інциденту ми з ним розмовляли на цю тему і  я сказав, що тризуб треба обов’язково поставити на місце, - каже Олег Макогін. – Студент замовив герб у тернопільського майстра, але сам не встиг принести його сюди. Хлопець вибачався і дуже шкодував, але поступок зроблено і за нього потрібно відповідати. Я не знаю чому він так зробив. Його мама теж дуже здивована. Думаю, це причина теперішніх подій у Польщі і останніх політичних заяв. Причому хлопець в останні роки  жив у Лондоні, а не в Польщі, а приїхав сюди на навчання у медуніверситет. Мама дуже здивована, вона каже, що син виховувався і жив у інтернаціональному середовищі, - поляки, литовці англійці. І вона каже, що в Тернополі теж бачить людей різних національностей, тому здивована як у нього могло виникнути таке бажання. Ми зійшлися на тому, що нагнітання ситуації до добра не приводить. Але прості люди все розуміють, і мама своїм прикладом це показала.

Відео дня

За словами Олега Макогона, польського студента виключили з тернопільського університету і мама сказала, що поновлювати на навчанні його не буде. Мовляв, скоро йому 20 років, хай попрацює руками, а потім життя покаже.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • nik kolash

    цікаво, що було б з українським студентом, який спалив би герб Польщі на території їхньої держави, нехай і стилізований???...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up