«Матері в молитві» відсвяткували 15-річчя створення спільноти

«Матері в молитві» відсвяткували 15-річчя створення спільноти

Понад 2000 жінок-матерів зібралися у Тернополі, в храмі УГКЦ св. Івана Богослова, щоби взяти участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Архиєпикоп і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). 4 листопада спільнота «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відсвяткувала 15-ліття з дня створення.

Владика подякував жінкам за ревне материнське та молитовне служіння впродовж останніх 15 років. У своєму духовному повчанні наголосив на важливості материнського покликання, яке, в першу чергу, найкраще виражається через молитву. За його словами, кожна мати повинна спершу огорнути свої чада молитовним покровом та поручити їх опіці Пресвятої Богородиці.

–  Мало народити дитину, дати їй освіту і матеріальне забезпечення, головне дати їй віру в Бога, бо то найбільший скарб, – зазначив Архиєпископ. – Молитва матері має велику силу. Пригадаймо святу Моніку, яка молилась за свого сина 18 років. Вона молилася з вірою в те, що Господь вислухає її прохання. Ми маємо молитись із вірою до того часу, доки дитина не наверниться. А щоб наша молитва була успішна, пам’ятаймо про її два крила – піст і милостиню. Молитва матері ніколи не пропаде даремно. Це розмова з Богом.

Відео дня

Митрополит поянив, як правильно треба молитися, щоб отримати відповідь на своє прохання. Окрім віри, витривалості, посту й милостині, потрібно покладатися на Божу волю, бо він знає краще, що нам потрібно для спасіння нашої душі. Молитва відганяє злого духа і хоронить від спокус, а ще випрошує відпущення гріхів.

– Сам Христос каже: «Просіть і дасться вам, стукайте і відчинять», – продовжує проповідник. – Бог вислуховує молитву того, хто кається і щиро просить. Він не вимірює наші молитви кількістю, а дивиться на людське серце. Молитися щиро нам заважають земні турботи. Ми частіше думаємо про матеріальне, аніж духовне. Тому така молитва є розсіяна. Цьому сприяє злий дух, знаючи про велику силу молитви. Нам потрібно просити в Бога ласки, щоб навчитися щиро молитися.

Після Літургії Митрополит вручив церковну нагороду – золотий хрест духівнику «Матерів в молитві» о. Василю Чамарнику. Особливим досягненням якого є регулярні реколекції серед парафіяльних спільнот та щорічна піша проща матерів до Зарваниці, на яку з’їжаються сотні жінок з зрізних куточків України. До речі, о. Василь нещодавно відзначив 10-літній ювілей ієрейських свячень. Він опікується громадою УГКЦ у мікрорайоні Пронятин і є настоятелем храму св. Пантелеймона Цілителя.

Духівника «Матерів в молитві» привітала його духовна мама, координатор спільноти Ольга Білик, а також жінки-парафіянки храму св. Пантелеймона Цілителя.

Після кількаразового «Многая літа» відбулася спільна молитва матерів і частування, під час якого жінки свідчили про милості, отримані від Бога у нагороду за витривалість у молитві.

Довідка

Спільнота «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії – це група матерів, які регулярно збираються для спільної молитви з благословення Архиєпископа і Митрополита Василія. Духовна концепція і мета спільноти полягає в тому, щоб матері разом служили Господеві, несли любов і утіху, надію іншим людям і у свої родини. Таке служіння – це намагання заохочувати матерів зустрічатися разом і підтримувати одна одну молитвою та дружнім спілкуванням. Специфікою спільноти «Матері в молитві» є плекання внутрішнього життя з особливим наголосом у прагненні до святості.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up