Мати загиблого Олександра Орляка написала книгу

Мати загиблого Олександра Орляка написала книгу

Презентація книги «Ти зробив усе, що зміг» про загиблого на Донбасі бійця Олександра Орляка, яку написала його мама Олександра Орляк, відбудеться 2 листопада о 17.30 у Тернопільській обласній філармонії.

Книга «Ти зробив усе, що зміг» – це дебют Лесі Орляк в літературі. Автор присвятила її світлій пам’яті сина, захисникам української держави в російсько-українській війні та всім, кому болить слово «війна».

У сюжеті переплелось усе: на противагу байдужості, зрадам, лицемірному патріотизму – готовність до самопожертви і безкорисна любов до Батьківщини.

Мету написання книги автор окреслила так: «Для мене дуже важливо, що я присвятила цю книгу своїй дитині. Писала не для того, щоб на публіку заявити про себе. Я хотіла, щоб це був рухомий пам’ятник синові, який можна буде передавати по небайдужих руках. Може, хтось прочитає і задумається, що і від нього залежить, аби Україна відбулась як держава».

Відео дня

«На цих сторінках ти, читачу, не шукай бульварного екшену, не знайдеш і пафосних баталій. Не буде рік крові. Та й високої літератури чи навіть приземленої белетристики теж не очікуй. Це не роман, не оповідка, не мемуари, щоби, розважаючи себе, даремно гаяти час. Це – крик душі матері. Біль втрати, який їй не дає спокою…», – зазначається у передмові до книги, яку написав брат загиблого – Андрій.

Учасниками презентації будуть тернополяни, гості міста та люди, які є персонажами книги.

Ведучий вечора – Олег Герман. Вхід вільний.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up