Партнер рубрики Події

Мешканці можуть перевірити, що вже мають жеки і ОСББ для боротьби зі снігом

Мешканці можуть перевірити, що вже мають жеки і ОСББ для боротьби зі снігом

Очищенням прибудинкових територій від снігу у Тернополі займатимуться майже п’ять сотень двірників, які працюють у підприємствах, що обслуговують житловий фонд. А також техніка, яка належить обслуговуючим підприємствам, або орендована ними.

У будинках, де створені ОСББ, голова об’єднання має подбати про укладення договорів щодо виконання робіт у зимовий період. Те ж саме стосується і медичних, шкільних та дошкільних закладів, підприємств та установ – їхні прилеглі території мають прибирати або власними  силами, або ж на умовах укладення договорів із відповідними організаціями та з залученням додаткової техніки. Про це повідомив заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради В’ячеслав Мокляк.

  • Вже здійснений комісійний об’їзд усіх обслуговуючих підприємств на предмет підготовки їхньої техніки до зими, - каже В’ячеслав Мокляк. - По всіх будинках підприємствами підготовлені паспорти та акти готовності до зими. Загалом на обслуговування житлового фонду у зимовий період у підприємствах є 22 одиниці техніки. Ті, кому техніки бракує - укладають угоди на виконання робіт із прибирання чи вивезення снігу.

У достатній кількості в обслуговуючих підприємств є вже й посипальних матеріалів, каже чиновник. При бажанні мешканці можуть звернутися до свого обслуговуючого підприємства та поцікавитися станом готовності техніки до зими та наявністю посипальних матеріалів.

  • Механізм прибирання міста чітко прописано у новій «Дорожній карті утримання шляхо-мостового господарства Тернополя взимку», яку виконком міської ради затвердив наприкінці минулого року, - каже В’яечслав Мокляк. - Там зазначений перелік робіт, які виконуються дорожньою службою та підприємствами, що обслуговують житловий фонд міста відповідно до погодних умов постійно. А підприємства, установи, організації, мешканці приватного сектора, тощо відповідно до вимог вказаної дорожньої карти.

Підприємствам, що обслуговують житловий фонд міста, необхідно через створені громадські ініціативи та осередки на період інтенсивних снігопадів залучати максимальну кількість мешканців для проведення оперативних робіт з очищення.

Відео дня

Коментар

Олег СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник управління ЖКГ міськради:

  • Ми єдине місто, яке, враховуючи минулорічний сніговий колапс, розробили Дорожню карту. Там покроково розписаний алгоритм і те, хто і чим має займатись у разі снігопадів. У разі виникнення проблеми, ми маємо право залучати додатково техніку.

Минули часи, коли ми перевіряли, чи техніка на підприємствах працює, чи в достатній кількості заготували матеріалів. В даний час зараз є система тендерів - там все чітко написано, скільки й чого має бути для утримання в належному стані доріг в зимовий період.  Переможець тендеру зобов’язаний про це подбати і вирішувати всі проблеми. А ми маємо перевірити, чи він виконує зобов’язання. Проте, якщо за один день випадає аномальна місячна норма снігу, підключитись до боротьби зі стихією має й громада. Треба, щоб всі взялись і зробили. І мешканці мають розуміти, що техніка одночасно не може зайти на всі вулиці і розчистити все й одразу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up