"Усі налякані, купа машин з Чернівців їздить": жителі Заліщиків вимагають блокпости та дезінфекцію міста

"Усі налякані, купа машин з Чернівців їздить": жителі Заліщиків вимагають блокпости та дезінфекцію міста
  • У Заліщиках потрібно встановити блокпости та посилити дезіфекцію вулиць, таке прохання попросив опублікувати житель міста. Люди налякані ситуацією, що склалась із захворюваністю та просять посилити заходи безпеки. 
  • У місцевій владі переконують: дезінфікують вулиці щодня.

За інформацією Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом, станом на 22.00 1 квітня, на Тернопільщині зафісовано 106 хворих на СOVID-19, з них 14 випадків підтвердили у Заліщицькому районі. 

- Наш район межує із Чернівецькою областтю, де найбільше в Україні хворих, у нас теж багато хворих, - розповідає житель Заліщиків пан Михайло. - Дуже багато машин їздить через наше місто, а ніяких блокпостів немає. Їздять фури, багато авто, ніби у нас немає карантину взагалі. Це ненормально. 

Також чоловік каже, що у місті лише двічі дезінфікували вулиці, і то не всі.

Відео дня

- У нас покропили центральну вулицю, також будинки ті, де були хворі, - говорить чоловік. - Люди хвилюються, дотримуються карантину, але ми розуміємо, що може бути небезпека. Усі бояться про це говорити. 

Що каже влада?

На офіційній сторінці Заліщицької міської ради щодня висвітлюють інформацію про дезінфекцію вулиць. Є відео, яке опублікували сьогодні, 2 квітня. 

- Дезінфекції у місті проводяться щоденно, - розповідає в.о. голови Заліщицької РДА Роман Краснюк. - Ми розуміємо, що люди зараз панікують, але такі заходи справді проводять. Щодня ми звітуємо про них на сайтах місцевої влади. Дезінфекції здійснюють з допомогою ДСНС та міської комунальної служби. 

Щодо блокпостів, то їх на території міста розмістити нереально, тому що місто є проїзним, а об'їзної немає. 

- Коли розпочався карантин, ми пробували встановити пости, де працювала поліція, - продовжує пан Краснюк. - Усі машини ми не можемо зупиняти. Силами Заліщицької районної поліції це просто нереально. 

Як не піддаватися паніці? 

Ми поспілкувалися з лікаркою-психологинею Надією Тарасовою. Вона пояснює, що для того, аби не піддаватися панці, варто добре попрацювати над собою та над своїм оточенням. 

-  Головне під час паніки – зберігати ясний розум, - каже психологиня. - Потрібно намагатися отримувати інформацію від офіційних і перевірених джерел. Звичайно, ми багато чого не знаємо і, можливо, ніколи і не дізнаємося, а не варто отримувати інформацію від «бабусь на лавочці».

Подавати інформацію можна по-різному і з різними цілями! Надія Тарасова радить опиратися на конкретні цифри, а не на емоції. Це допоможе вам уникнути паніки.

- Сюжети за типом «а у померлих були діти, і вони багато чого в житті не встигли домогтися» варто виключати зі своєї стрічки новин, – радить лікарка. – Це звичайна спроба маніпулювати, тому що ми не знаємо, чого вони там хотіли. Треба намагатися не «перемивати» цю тему з іншими. Можна сказати «я переживаю» або «я співчуваю», але не йти в багатогодинні розповіді про те, як це жахливо, що люди вмирають, і я теж можу померти.

Як не банально, але потрібно вести здоровий спосіб життя, тому що це запорука хорошого імунітету. Ну і, звичайно, варто розуміти, що щось від нас залежить, а щось ні. І вірус, швидше, незалежний персонаж у всій цій історії. 

Чи дезінфікують вулиці в вашому місці? Чи необіхдно встановлювати блокпости? Пишіть у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Надя Руденок

    Смішне відео:-) на такій швидкості  та з однією поливалкою багато  не продезінфікуєш:-)

    Данил Севастьянов reply Надя Руденок

    Ну про що ви таке "розказуєте"!!! Пару раз для відео зробили  доріг, помили під'їзд де була захворівши жінка, порозвішували по під'їздах оголошення про прибирання через кожні 3 години (ха-ха-ха, ну ви...) і на тому все. Кожен день по головній дорозі їдуть 50-80 фур (в ночі просто паровозом по 3-4 шт. разом)+ продуктові бусики з Чернівців/Франківська і ще купа автомобілів і того через місто їдуть понад 200 машин щодня. Хтось бачив щоб кожного дня хоча б та поливалка їздила по головній дорозі ? Ні! Чи може дезинфікували центральну площу? Вот що реально вимиваеться
    то наша податкова... Вот там прибиральниця реально відпрацьовує свою зарплату, а то все... Будьте здорові і бережіть себе та своїх рідних!
  • Надія Андрощук

    Нам всім потрібно вести здоровий спосіб життя та  строго  дотримуватися необхідних  карантинних заходів, тому що це запорука хорошого імунітету.  Дбайте про своїх  рідних, бережіть себе, а головне вірте, що ми сильні і переможемо цей вірус. Нехай кожного з нас  оберігає  наш Ангел-охоронець.
  • Ганна Свірська

    Чому нічого про село не згадується?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up