Степан Барна хоче, щоб заробітчани добиралися до Італії літаками, а не бусами

Степан Барна хоче, щоб заробітчани добиралися до Італії літаками, а не бусами

Про співпрацю з польським аеропортом  "Жешув-Ясьонка" керівництво області говорило під час зустрічі з польською делегацією 24 березня. 

- Позиція однакова у всіх - аеропорт має працювати, - зазначив голова Тернопільської обладміністрації Степан Барна. - І ми готові розглянути та зробити все те, що нам запропонують польські колеги. Наступне: щонайменше сто тисяч жителів Тернопільщини зараз перебувають на заробітках. Більшість людей зараз за кордон їдуть бусами.

Якщо відпрацювати формат співпраці між аеропортами Тернополя та Жешува, то, як вважає Степан Барна, вдасться перетягнути частину пасажиропотоку від Хмельницького, Чернівців, Рівного, Луцька, Івано-Франківщини та частково Львова. 

- Відстань від Тернополя до цих областей в межах 120-150 кілометрів, - продовжує голова обладміністрації. - І найважливіше, що нам потрібно - це те, щоб люди могли вилетіти з Тернополя, прилетіти в "Жешув-Ясьонку" , а звідти вони уже зможуть летіти туди, куди їм потрібно. Адже там є рейси у Іспанію, Італію, Англію, Німеччину - всюди, де працюють наші люди. 

Відео дня

Previous Next

А якщо вийти на формат бюджетних авіаліній - Lowcost, то це суттєво здешевить авіаперельоти для людей. 

- Ми проговорювали цей момент - людина, яка їде з Тернополя бусом, наприклад, в Іспанію платить приблизно 180-200 євро і їде дві доби, - пояснює Степан Барна. - А лоукостом можна перелетіти за 30 євро. Різниця відчутна. Ми маємо перевагу в тому, що витісняємо львівський аеропорт, а польська сторона виграє в тому, що вони отримують пасажиропотік. 

Представники польської делегації зазначили, що готові до співпраці.

- Ми ведемо переговори щодо лоукостів і також стараємося запустити нові лінії, щодо тих напрямків, про які говорить пан Барна, - каже голова Ради директорів міжнародного аеропорту "Жешув-Ясьонка" Міхал Табіш. - Аргумент щодо пасажирів з інших областей нас приваблює. Україна і надалі  залишається новим ринком для перевізників-лоукостерів. 

Під час зустрічі полякам показали відео-ролик проекту майбутнього відбудованого аеропорту у Тернополі. А потім польську делегацію повезли на тернопільське летовище, щоб вони побачили у все на власні очі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Супер ідея , не потрібно буде по шість годин на митниці стояти, нехай бариги між собою за чергу воюють...
  • Пустило

    Най би робили,шоби італійці їздили до нас нашим цьоткам і вуйкам дупи мити,бо ми є центр європи,нє?
  • Люся Інокентіївна

    Певно владі вигідніше заробляти на тому, що наші виїжджають звідси. Он, замість бусів вже лікати запускатимуть
  • kit

    Ооооо,  як за заробітчан переживають. А зробити так, щоб заробітчанам не прийшлось більше їздити до Італії  та інших країн слабо? Тут  потрібно дати людям роботу, гідну оплату та умови праці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up