Партнер рубрики Події

Місто шукатиме нову землю для АТОвців - під будівництво

Місто шукатиме нову землю для АТОвців - під будівництво
  • Ми два роки добивались передачі цих 84 га у комунальну власність міста. І планували там житловий масив. Область зараз роздає землі під садівництво.
  • Ділити учасників АТО на «чорних» та «білих», на «міських» та «сільських» - щонайменше неетично 

Землю відбирати в учасників бойових дій, хто писав заяву та отримував її «в області», не будуть. Проте самі учасники АТО перевірять законність виділення земельних ділянок. Місто натомість шукатиме нову землю, аби роздати й тим, хто претендував на 84 га на Львівській.

  • У міста є всі підстави, в т.ч. і юридичні, претендувати на цю землю і розпоряджатись нею, - каже заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. – Зрештою, і два суди теж винесли рішення на нашу користь.

Є рішення двох судів

Є постанова Львівського апеляційного суду від 10.04.2017 р. №876/3959/17. У ній йдеться: «заборонити головному управлінню Держгеокадастру та його структурним підрозділам вчиняти дії щодо розпорядження земельною ділянкою 84 га на Львівській трасі». Апеляції не було, каже Леонід Бицюра.

Відео дня
  • На підставі цієї ухвали виконавча служба 3 травня відкриває виконавче провадження, - каже Леонід Бицюра. – Йдеться про заборону головному управлінню Держгеокадастру вчиняти будь-які дії земельною ділянкою на  Львівській.

Від 5 квітня 2017 р. є рішення й Тернопільського окружного адміністративного суду. Там йшлось про те, аби скасувати рішення щодо відмови передачі в комунальну власність міста. І зобов’язати головне управління Держгеокадастру повторно розглянути рішення про передачу землі у комунальну власність міста.

З одного боку місто вимагає землю на Львівській для міських учасників АТО. З іншого - що робити тим учасникам бойових дій, які вже мають акти на землю чи тим, хто вже сплатив за послуги і саме чекає документів?   

  • Ми два роки добивались передачі цих 84 га у комунальну власність міста, - каже Леонід Бицюра. – І планували там житловий масив. Область зараз роздає землі під садівництво. А хто і за чий кошт облаштовуватиме там комунікації, соціальні об’єкти та інфраструктуру?

Власне АТОшники створять робочу групу, аби перевірити, кому роздали землі на Львівській. Бо там, кажуть у міськраді, є й мешканці інших областей, працівники військкомату та ті, хто про передову лише чув. Однак, позиватись до суду та визнавати недійсним право власності на землю 180 учасників АТО та ще 833, чиї документи в розробці, - не будуть. Просто вимагають оприлюднити інформацію – хто і що отримав.

  • Для уникнення конфлікту буде створена й робоча група, ми й далі вишуковуватимемо земельні ділянки, які зможуть отримати учасники АТО з міста, які вже є у «міському» списку, - каже Леонаід Бицюра. - Можливо, видаватимемо менші ділянки на пільгових умовах чи під пільгове будівництво, але з більшою можливістю забезпечення житлом. Така ідея поступила саме від учасників АТО.

Все прозоро і чесно. Без "глухих кутів"

Основне завдання, яке стоїть перед Тернопільською областю – це забезпечити виконання права на одержання земельних ділянок учасниками АТО та членами родин загиблих, яке надала їм держава. При цьому процес розподілу має бути максимально прозорим. Цей принцип дотримується, в тому числі, і у процесі розподілу землі та видачі документів на неї в напрямку траси Тернопіль-Львів. Про це заявив голова облдержадміністрації Степан Барна.

  • Хоча окремі особи висловлюються з приводу неправомірних дій, на їхню власну думку, посадовців обласної адміністрації, а також про те, що ситуація із землями в напрямку Львова зайшла у «глухий кут» - запевняю, що учасники антитерористичної операції отримують земельні ділянки на цій території чесно і прозоро, - запевнив Степан Барна. - Це була основна обіцянка, і з боку області ми її дотримуємося.

При цьому очільник області різко засудив спроби «поділу» військовослужбовців з огляду на їхнє місце проживання.

  • В час, коли на передовій продовжують гинути жителі Тернопільщини, захищаючи державну цілісність, ділити учасників АТО на «чорних» та «білих», на «міських» та «сільських» - щонайменше неетично. Кожен боєць, який захищав Україну, має право на одержання земельної ділянки. Наша задача забезпечити організаційно-правовий процес.

ТНЕУ припинило користування земельною ділянкою, тому Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області розпочало процедуру підготовки необхідної документації з подальшим врученням наказів про затвердження землевпорядної документації, каже Степан Барна. Аби упередити зловживання, обов’язковим є надання документів, що підтверджують статус заявника.

  • Вручення наказів та встановлення меж ділянок відбувається публічно, в присутності представників ЗМІ, з подальшим поширенням інформації, - стверджує  Степан Барна.

За словами голови обладміністрації, перед подачею документів кандидати отримують вичерпну консультацію. В тому числі і щодо норм законодавства, згідно з якими передача земельних ділянок безоплатно у власність громадянам у межах норм, визначених законодавством, проводиться один раз по кожному виду цільового призначення.

  • Крім того, ведеться електронний реєстр, тому отримати двічі ділянку одного і того ж призначення – практично нереально, - додає Степан Барна.

При цьому він звернув увагу на те, що від початку 2013 року державні акти на землю не видаються.

Читайте також У питанні виділення 84 га землі для АТОшників повний хаос 
 

У справі земель для учасників АТО зрушення - підписали угоду
 

Учасникам АТО почали роздавати землю на вул. Львівській
 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • fatima

    Тупорила влада навіщо було давати землю атошникам збудувати великий будинок догори можна будувати скільки хочеш 10 чи 12 поверхів.Дати їм по одно чи двох кімнатній квартирі думаю краще по двох щоб жінка мала де сховатися як прийде пяний атошник чи почне бушувати.Чи може просто схоче побути на самоті.Попри все думаю вони заслужили.Парашу злодія шоколадного на нари нехай заблокує офшори ордло припинить красти янтар вугілля карпатський ліс  заблокує рошен і незай товстопузий не лізе до контактів і однокласників
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up