«Мій брат загинув, щоб ми жили в мирі»: на Театральному майдані мітингували для підтримки військових

«Мій брат загинув, щоб ми жили в мирі»: на Театральному майдані мітингували для підтримки військових

Понад 50 тернополян зібралися на Театральному майдані, щоб висловити свою підтримку українській армії. Все через рішення тристоронньої контактної групи про повне припинення вогню на Сході. 

Акція в підтримку українських воїнів пройшла не лише у Тернополі, а і в інших містах України та під офісом президента у столиці.

- Чесно кажучи, дуже сумно, що зараз це все так відбувається, - каже представник тернопільської обласної організації «Спілка офіцерів України» Олександр. – Я хочу акцентувати увагу та подати сигнал нашому президенту, який відмовляється вимагати від Росії виконання Будапештського меморандуму. Україна віддала третій за потужністю ядерний потенціал, а замість захисту отримала агресію та війну на Сході. Ми як ніколи об’єднатися, щоб перемогти.

Відео дня

На Театральному майдані було не так багато людей. Хтось вважає, що мала підтримка була через зливу, яка була напередодні, а хтось – через байдужість людей, та те, що всі забули про війну.

- Я прийшов. Щоб підтримати наших воїнів, - каже тернополянин пан Тарас. – Військових роззброюють, знімають розвітку, забороняють стріляти. Терористи з першої години порушують перемир’я. Це здача інтересів держави.

Прийшли на акцію і ті, хто через війну втратив своїх близьких. Вони кажуть, що через байдужість людей гинуть солдати на передовій.  

- Мій брат загинув 9 лютого 2015 року під час бойових дій на Сході, щоб ми жили в мирі, - каже тернополянин Павло. – Я хочу жити в Україні, а хто хоче жити в Росії – хай кіпить собі квиток. Я пам’ятаю, як перед виборами минулого року всі бачили ролики від військових «Голосуйте, ми прикриємо». Вони нас прикрили, а ми?

Загалом на акцію прийшло понад 60 людей. Люди підтягувались під час виступів. Це звичайні тернополяни, родичі загиблих та прості перехожі. Висловити свою думку міг кожен, однак основна ідея, яку намагались донести всі активісти – через байдужість гинуть наші захисники.

А як ви ставитесь до повного припинення вогню? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Почніть із себе, не переховуйте від арміі своіх синочків. Хто захищатиме?
  • Я

    Вибачте мені шановні але я до цих пір не можу зрозуміти за що іде війна.!!!!!!
    У мене висновок один,  пеана категорія людей хотіла дорватись до влади і организувала майдан. Хтось сів у мягкі крісла в кабінетвх а комусь куля.  
    Війну почату майданутими пора закінчувати.
    Все правильно робить Президент Зеленский і його команда.
    Та тим хто починав війну знову хочеться до влади тому і організовують такі  акціі

    Тарас Петрук reply Я

    та шо зомбакам поясниш. Воно ж все горде як "королева Англії", яка,доречі,тим всім керує...

    СТУГНА-П reply Я

    Що він правильно робить ?  Якщо  далі будуть стріляти москалі ,а нашим військовим заборонять відповідати ,то я Зеленському не заздрю, якщо проти нього повстане армія ,а потім ще народ підключиться . 60 % населення не підтримують те ,що робить Зеленський і його оточення .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up