Модульні baby-rooms, переїзна майстерня та логістичний центр: які проєкти можуть запровадити у Тернополі

Модульні baby-rooms, переїзна майстерня та логістичний центр: які проєкти можуть запровадити у Тернополі
  • У Тернополі 25 жовтня починається голосування за проєкти, які тернополяни подали на “Громадський бюджет”. 
  • Журналістка “20 хвилин” зібрала в підбірку найцікавіші проєкти, які подали. Зазначимо, що проєкти, які найбільше підтримають мешканці, будуть реалізовані з бюджету мiста.

 

Громадський бюджет - це проект, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста. До участі у «Громадському бюджеті» подаються проекти, які пов’язані з покращенням життя в місті та мають загальноміський характер. Проекти-переможці будуть реалізовані у 2020 році.

 Модульні baby-rooms для матерів з немовлятами

Оксана Вінярська подала на “Громадський бюджет” проєкт у якому йдеться про облаштування мережі багатофункціональних модулів для батьків з немовлятами, де буде можливість переодягнути дитину на пеленальному столику, здійснити грудне годування тощо. Авторка зазначає, що мета цього проєкту розвивати культуру Тернополя, як міста дружнього до малюків. 

Загальна вартість проєкту: 1450000 грн.

Відео дня

Вуличний простір "Майстерня міста"

Універсальний вуличний простір, який буде мобільним і зможе переїжджати у різні частини міста, пропонує створити у Тернополі  Юрій Королишин.

На його базі планують проводити культурні події, майстер-класи, лекції, освітні заходи, тощо. Цей простір стане відкритим майданчиком для актуальних дискусій та спільних дій заради розвитку міста.

На думку автора проекту, у Тернополі відчувається неймовірний брак культурно-мистецьких подій. Цей простір має стати магнітом для таких подій. Його мобільність, можливість модифікацій та підлаштування під територію, дасть змогу розташовувати такий простір фактично в будь-якому мікро-районі Тернополя. Молодіжні організації матимуть можливість презентувати свої проекти більшому колу людей, можливо знайти партнерів та однодумців.

Вартість проєкту: 621200 грн.

Логістичний благодійний центр "Комора"

Логістичний благодійний центр «Комора» – територія, де буде здійснюватися прийом гуманітарної та благодійної допомоги (в тому числі із-за кордону та її розмитнення), сортування та зберігання засобів особистої гігієни, одягу та взуття, побутової хімії та розподіл цієї гуманітарної та благодійної допомоги усім соціально незахищеним верствам населення через комунікацію та співпрацю усіх ланок благодійності.

Послугами благодійного центру можуть користуватися ветерани війни і праці; громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; особи з інвалідністю та діти з інвалідністю; діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування; багатодітні сім’ї; постраждалі учасники Революції Гідності; учасники бойових дій та особи, прирівняні до них; бійці-добровольці АТО; бійці-військові із зони АТО; жертви політичних репресій; родини, в яких дитину виховує лише один із батьків; реабілітовані громадяни, які постраждали внаслідок репресій або є пенсіонерами; малозабезпечене населення.

Загальна вартість: 815840 грн.

"Стінопис"

Проект покликаний облагородити та розширити міський простір, шляхом створення серії муралів (малюнків на стінах будинків) на соціальну та культурну тематику з метою впровадження певної загальноміської стратегії візуального вигляду міста. Проект буде реалізовано з залученням громадськості, влади та професійних художників. Загальна площа під малюнки - понад 8000 кв.м. (приблизно 25 стін), - зазначає автор проєкту. 

Загальна вартість: 1429400 грн.

“Dog city”

Облаштування майданчику для вигулу, навчання і тренування собак у парку «Топільче».

Майданчик має стати центром об'єднання власників тварин та створюється з метою підвищення рівня керованості та адаптованості собак у нашому місті. Створення сучасної, а також довговічної платформи для вигулу собак дасть можливість почуватися безпечно, як власникам, так і перехожим у парку, - зазначає автор проєкту Оксана Батіг. 

Загальна вартість: 1450000 грн.

Громадський простір “Трав’яний пляж”

Проєкт спрямований на створення громадського простору “Трав’яний пляж” у парку Шевченка. Проект передбачає облаштування функціонального, безбар’єрного, зеленого середовища, доступного для людей з інвалідністю, а також комфортного для усіх містян та гостей, які віддають перевагу “тихому” відпочинку на природі.

Як зазначає автор, основні користувачі цієї ділянки - мешканці прилеглих районів, що показує переважаюча житлова забудова довкола. Проте, через близькість до центру міста, тут також люблять відпочивати жителі віддалених районів та гості Тернополя. Також серед активних користувачів Трав’яного пляжу є багато літніх людей, які відпочивають на цій території не один десяток років.

Загальна вартість: 1450000 грн.

Облаштування "Зали здоров'я" ДЮСШ №1

Як зазначає автор проєкту, облаштування "Зали здоров'я" Дитячо-юнацької спортивної школи №1 (СК "Галицькі Леви") - це пріоритетний напрямок у розвитку та покращенні фізичного здоров'я для соціально-незахищенних верств населення, спортсменів-аматорів, небайдужих тернополян тощо.

Прогнозований обсяг витрат становитеме: 300 000 тис. грн.


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up