"Муніципали перевіряють законність встановлення контейнерів для роздільного сміття", - голови ОСББ

"Муніципали перевіряють законність встановлення контейнерів для роздільного сміття", - голови ОСББ
  • Трохи більше тижня тому голови кількох тернопільських ОСББ ділились досвідом та результатами встановлення контейнерів для роздільного сміття біля будинків.
  • Муніципальна поліція перевіряє їх на наявність дозволів та договорів із підприємцем.

На момент виходу пепередньої публікації у Тернополі було лише три ОСББ, які встановили контейнери для роздільного сміття. А 11 квітня у редакцію "20 хвилин" прийшов підприємець, який виготовляє ці контейнери та розповів, що у муніципальної поліції та міської ради є претензії. 

-  Я підприємець, у Тернополі займаюсь збором безпечних відходів, - розповідає Михайло Свист. - Коли вийшов закон України "Про відходи", всіх громадян зобов'язали сортувати сміття. Я зробив такий павільйон, в якому є окремі місця для паперу, скла, батарейок та пластикових пляшок. Ці контейнери пропоную встановлювати тернопільським та обласним фірмам та організаціям на їхній території. На мій заклик відгукнулись чотири ОСББ вул. Стадникової, Київській, Будного 20 та 32а. 

Підприємець за власні кошти зробив ці контейнери і запропонув представникам ОСББ в законному порядку їх встановити. 

- Ми підписали договори з представниками цих ОСББ, - каже пан Свист, показуючи договори. - Також є протокол рішення об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Рішення з встановлення цих контейнерів приймали самі мешканці. І встановили вони їх там, де вважали за потрібне, щоб було зручно і нікому не заважало. А на вул. Київській, крім рішення мешканців, ще був запит у міську раду про дозвіл встановити ці контейнери. І вони дозволили. 

Перевіряє поліція

А зараз, як розповідає чоловік, до голів ОСББ телефонують працівники муніципальної поліції та запитують, на яких підставах вони встановили ці контейнери. Ще чоловік має підписаний міським головою в лист у поліцію, у якому йдеться про те, що потрібно перевірити законність встановлення цих контейнерів.

- Вважаю, що цей лист - тиск на бізнес і де мораторій на проведення перевірок, коли сам міський голова ініціює тиск на підприємця, - каже підприємець. - Я був у поліції, дав пояснення, що моя фірма надає павільйони, а встановлюють їх мешканці на свій розсуд і в межах закону. Також міська рада наполягає на тому, що ми там займаємось утилізацією небезпечних відходів: батарейок та лампочок. Так, мешканці збирають це, так само, як в школах чи садках. А далі їх чи вони самі, чи я передаватимемо в підприємство, яке займається утилізацією таких речей. 

Причина перевірки - батарейки

Як повідомили голови ОСББ будинків, біля яких встановили контейнери для роздільного сміття, кажуть, що до кожного телефонували з муніципальної поліції. 

- Офіційно до мене ще ніхто не приходив, були дзвінки від інспекторів муніципальної поліції та від дільничного інспектора поліції по моєму мікрорайону, - каже голова ОСББ "Київська, 7" Володимир Виваль. - Просили, щоб я скинув дозволи, договір з підприємцем, лист на ім'я начальника управління ЖКГ, у якому була відповідь, що я маю право встановити цей контейнер. Причина перевірки, як кажуть муніципали, збір батарейок.

За словами пана Володимира, у їхньому з підприємцем договорі прописано, що вони збирають батарейки для утилізації, якою займається сертифікована фірма. А самі мешканці утилізовувати їх не будуть. 

Голова ОСББ "Будного, 32а" Тетяна Кулик вважає, що почався рух проти таких контейнерів. За словами жінки, міська влада не пропонує альтернативи, а ініціативу людей не підтримує. 

У прес-службі міської ради повідомили, що муніципали просто перевірили, чи є договори на такі послуги.

-У їх повноваження входить стежити за дотриманнями правил благоустрою, - кажуть у міськраді. - Перевірка ще триває. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Діонісій

    ті перевіряльщики, це підсвинки серьожі, у одних забирають , а комусь віддають.

    як тут не миритись, бабло попри кишеню пропливає.
  • Anonymous

    Просто жодне комунальне підприємство не заробило на розробці проекту, виготовленні та монтажі цих контейнерів. Бабло пропливає мимо кишені Надала.
  • тойво

    Муніципальна поліція проти того щоб в нас роздільно збирали сміття.Я не здивуюсь якщо ці контейнери зникнуть.

    Я тут вже взагалі нічому не дивуюсь.
  • marijka

    Певне той підприємець забув з надалом поділитись, того й перевіряють. Чомусь муніципали не переймаються, що наша міська рада досі не спромоглась поставити контейнери для роздільного сміття, хоча так багато розказують як дбають про благоустрій та екологію
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up