Жителі 15 Квітня знову скаржаться на холодні батареї

Жителі 15 Квітня знову скаржаться на холодні батареї
  • Про низьку температуру в квартирах через холодні батареї на кількох вулицях мікрорайону "БАМ" у редакцію повідомила мешканка вул. 15 Квітня, 21 пані Світлана.
  • В КП "Теплокомуненерго" кажуть, що причина в несправності котельні на вул. Київська, 3-А. Самі люди стверджують, що причина в ІТП, яке встановили у будинках без їхньої згоди. 

- Батареї на вул. 15 Квітня, 21 від ранку зовсім холодні, - повідомляє тернополянка пані Світлана. - Нас не попереджали про відключення тепла. Знаю, що у сусідніх 17 і 19-му будинках батареї теж зовсім холодні. 

У прес-службі КП "Тернопільтеплокомуненерго", журналістам "20 хвилин" повідомили, що причина - поломка в котельні на вул. Київська, 3-А. Тому перебої із теплом могли бути на вулицях 15 Квітня, Куліша, Київська та Симоненка. Станом на 15.30 несправність у котельні ліквідували, а теплопостачання почали відновлювати. Пані Світлана підтвердила, що вже після обіду батареї почали теплішати. 

Проте мешканці будинку №17 на вул. 15 Квітня переконані, що причина холодних батарей - встановлення ІТП - Індивідуальних теплових пунктів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповіла Юлія Мамчак. 

Відео дня

- Холодні батареї сьогодні були і в квартирах, які котельня на вул. Київській не обслуговує: це вул. Карпенка, Симоненка, Лепкого. - розповідає Юлія Мамчак. - На думку мешканців будинків, зменшення температури відбулось через збої у програмуванні ІТП, ми не віримо у причину поломки у котельні на вул. Київська, 3а через те, що з крана йде тепла вода,.

Як розповіла пані Юлія, індивідуальні теплові пункти у будинках на вул. 15 Квітня почали монтувати торік у червні.

- Перед монтажем будь-якого обладнання в будинку мали бути загальнобудинкові збори. Їх не було, - каже пані Юлія. -  У листопаді ми викликали поліцію, бо в підвалах будинків незнайомі нам люди встановлювали обладнання без нашої згоди, без громадських слухань. 

Інформацію про те, що поломка сталась через нове обладнання ІТП спростовує начальник виробничо-технічного відділу КП "Тернопільтеплокомуненерго" Михайло Горбань.

- Обладнання ІТП у будинках 17 та 19 на вул. 15 Квітня встановлено, але до мережі не підключено через звернення мешканців будинків, - каже Михайло Горбань. - Мешканці надіслали заяву про те, що обладання встановлено без їх згоди, зараз вона знаходиться в ЖЕКу і воно до мережі не підключено. 

Окрім того, як повідомила пані Мамчак, обладнання ІТП підключили до старих труб та із недотриманням технічних умов. Мешканці кажуть, що хвилюються за безпеку нового обладнання. 

Станом на 19.00 жителі вулиці 15 Квітня й далі скаржаться на холод у квартирах.

- Сусіди кажуть, спатимуть у куртках, батареї, як літній дощ, - розповідає пані Світлана. 

Ми продовжуємо відстежувати ситуацію і просимо жителів вулиці повідомляти про зміни температури у квартирах в той чи інший бік.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up