На бульварі Петлюри збудують готель

На бульварі Петлюри збудують готель
Готельний комплекс планують збудувати у Тернополі на бульварі Петлюри. Земельну ділянку під це будівництво продали з аукціону ще минулого року.
 

 

У редакцію газети «RIA плюс» зателефонувала тернополянка і повідомила, що біля їхнього будинку міська рада «загнала» земельну ділянку під чергове будівництво багатоповерхівки.

- Ми живемо у чотирнадцятиповерховому будинку, що по вулиці 15 квітня, - розповідає тернополянка Марія (прізвище редакції відоме). - Не знаю навіщо було будувати у Тернополі такий високий будинок. А недавно дізналися, що міська рада вирішила біля нас ще спорудити торгово-розважальний центр. Боїмося, що коли почнеться будівництво, то наш будинок взагалі розвалиться. З людьми ніхто не радився, взяли собі та й вирішили. Хіба зараз в країні такий час, щоб торгово-розважальні центри будувати?

Відео дня

Жінка уточнила, що ніяких будівельних робіт поки що ніхто не проводить. За її словами, ділянка, про яку йдеться, розташована між 14-поверхівкою на 15 квітня, 2 і рестораном «Оріоном».

Як вдалося нам з’ясувати, у квітні минулого року депутати Тернопільської міської ради прийняли рішення про продаж на аукціоні земельної ділянки площею 0,09 га на бульварі Петлюри. Ця ділянка знаходить якраз на перетині з вулицею 15 квітня. Згідно з рішенням міськради, землю вирішили продати під будівництво готельного комплексу.
Начальник управління містобудування та архітектури Тернопільської міської ради Василь Бесага підтвердив, що бульварі Петлюри планують будувати готельний комплекс, а не торгово-розважальний центр.

- Там є вільна ділянка на перетині двох вулиць, - каже пан Бесага. - Щоб архітектурно довершити бульвар ми надали дозвіл на будівництво готелю. Архітектурна рада погодила це питання, тож з нашого боку нема зауважень. Аукціон минулого року провели, але про його результати сказати не можу. Це вже не наша компетенція.

Заступник міського голови Тернополя Вікторія Остапчук у відповіді на наш інформаційний запит повідомила, що земельні торги у формі аукціону з продажу земельної ділянки площею 0,09 га за адресою бульвар Петлюри відбулися 11 липня 2014 року.    

Реєстрацію учасників проводив виконавець торгів ПП «Сомгіз» у відповідності до вимог земельного законодавства, тому інформація щодо кількості учасників у міськради відсутня.

Але у відповідь на наш запит пані Вікторія Остапчук уточнила наступне: «Стартова ціна продажу земельної ділянки становила 247 455 гривень. За результатами торгів земельну ділянку продали за 816 601 гривню. Переможцем земельних торгів став громадянин Журавель А. Р.».

Знайти переможця і поспілкуватися з ним нам не вдалося, але слід звернути увагу, що за результатами аукціону він виклав за земельну ділянку втричі більшу суму за стартову ціну. А це значить, що в аукціоні торгувалися не менше двох учасників.

816 601 гривень по курсу липня минулого року - це приблизно 70 тисяч доларів, що в свою чергу виходить майже по 8 тисяч доларів за одну соту землі.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up