Партнер рубрики Події

На дорозі покинуті авто. Чому поліція не реагує? - цікавиться тернополянин

На дорозі покинуті авто. Чому поліція не реагує? - цікавиться тернополянин
  • У Тернополі є чимало авто зі спущеними шинами, які уже роками припарковані на одному і тому ж місці. Хтось цим питанням займається? - в редакцію "20 хвилин" з таким запитанням звернувся тернополянин Юрій.
  • І в патрульній поліції, і в міській раді кажуть, що такі авто забрати неможливо, бо вони мають власників. 

Читач надіслав фото кількох припаркованих авто на вул. В. Великого.

- Таких авто в місті є багато. Цікавить наступне: чому поліція не звертає увагу на такі авто, - запитує тернополянина Юрій. - Може з власником щось сталось. Всяке буває. Взагалі хтось цим питанням займається?

Відео дня

В управлінні патрульної поліції в Тернопільській області, кажуть, що автомобілі -приватна власність і патрульні не мають права їх евакуйовувати, якщо вони не перешкоджають руху. 

В міській раді теж кажуть, що забрати такі авто нереально. У грудні 2017-ого року виконавчий комітет міської ради прийняв рішення, що безхазяйні рухомі речі будуть переходити у комунальну власність Тернополя. Але у порядку вказано, що безхазяйним не може бути визнане майно, власник якого відомий, але в цей час невідомо, де він знаходиться, а також майно, яким користуються члени сім'ї, родичі власника чи яким управляють інші особи за дорученням власника.

А от авто, які припарковані на газонах чи в інших недозволених місцях, перешкоджають руху транспорту, евакуювати можна. В міській радій пояснють, що в такому випадку це порушення правил благоустрою. І цим займатиметься евакуатор, який скоро почне працювати.

Як пояснюють в міській раді мова йде безхазяйні рухомі об’єкти, наприклад, МАФи, власник яких не з’явиться впродовж шести місяців після демонтажу.

- У порядку зазначено, що після того, як хтось повідомляє про наявність безхазяйного рухомого майна виконавчий комітет протягом місяця вживає заходи щодо встановлення власника майна, направляє запити у відповідні служби для з’ясування наявності реєстрації права власності на будівельні матеріали, права користування об’єктом, - пояснили в міській раді.

Далі, після шести місяців з дня взяття на облік безхазяйного рухомого майна, відповідне управління звертається в суд із заявою про передачу об’єкта у комунальну власність територіальної громади Тернополя.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Бульба

    Схожа ситуація і в нашому дворі була торік. Якщо авто має власника, не проходить по орієнтуванню, стоїть в не забороненому місці, не перешкоджає руху пішоходів та іншому транспорту , евакуювати його не мають права. Так пояснили нам поліціянти , які приїздили до нас на виклик. Такі ото закони!
  • тойво

    такі "власники" часто не хочуть його продати,бо думають шо їхнє авто має коштувати багато грошей.

    мунципальна поліція могла би тим зайнятись,найти власників і дати час або  хай ремонтують,а якшо немає грошей на ремонт і заправку,то хай продають.



    на фото авто стоять на узбіччі доріг,то таки вони мішають.
  • David Starr

    Біля Карпенка 12 стоїть стара вантажівка із газовими балонами, кругом граються діти і ніхто нічого не може зробити.
  • паш

    на лепкого 7 стоїть мопед вже 3 сутки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up