На Микулинецькому кладовищі купи сміття. В обслуговуючому підприємстві кажуть, що через недобросовісних людей

На Микулинецькому кладовищі купи сміття. В обслуговуючому підприємстві кажуть, що через недобросовісних людей
  • На Великодні свята, як кажуть тернополяни, на Микулинецькому кладовищі були переповнені сміттєві баки і сміття лежало на доріжках.
  • В СПК "Ритуальна служба", яке обслуговує кладовище, кажуть, що територію прибирали і сміття вивозили ще від початку минулого тижня.
  • Але кладовище було неохайним через те, що люди прибирали могили і залишали сміття і на сам Великдень. 

- Читала, що Микулинецьке кладовище до свят мають прибрати, - каже тернополянка пані Діана. - В неділю ходила на кладовище і там купи сміття просто посеред кладовища, сміттєві баки переповнені, біля них теж сміття. Свято, а там такий бардак. 

У вівторок, 10 квітня, журналістка "20 хвилин" теж побачила на Микулинецькому кладовищі переповнені сміттєві контейнери і сміття біля них, під парканом, та біля могил. 

Як пояснив директор СПК "Ритуальна служба" Сергій Тлумацький, прибирати Микулинецьке кладовище вони почали ще минулого тижня. Щодня вивозили вісім-дев'ять вантажівок з сміттям. В неділю, 8 квітня, за словами пана Тлумацького, сміття з кладовище не вивозили, а в понеділок вивезли те, що назбиралось за вихідні. І причина того, що на кладовищі було сміття у тому, що люди не прибрали завчасно на могилах. 

- Є дуже велика різниця між містом і селами, бо, наприклад в Кутківцях і Пронятині, які ми теж обслуговуємо, люди поприбирали на могилах ще до четверга, - каже Сергій Тлумацький. - І, коли в неділю правили на гробах, то там був порядок. А в Тернополі люди йшли прибирати ще в суботу, неділю і в понеділок. І є люди, які викидають сміття у контейнер, а є такі, які кидають куди їм ближче - на купку, доріжку, чи навіть сусідню могилу. Це дуже неприємно. От, у понеділок, проїжджав там, якась жінка сміття поклала сміття не в контейнер, а біля нього. Хоча він був порожнім. 

Вивезти усе сміття з Микулинецького кладовища у підприємстві обіцять найближчим часом. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • тойво

    Подібне в Підгородньому.особливо коли заїхати з іншої сторони.другий поворот наліво і біля забору їхати вверх в сторону поля.Гори сміття,яке роками там лежить.
  • Олександр

    Відповідального адмінісратора можна побачити на під'їзді до кладовища https://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv/quo-vadis-10684549.html .

  • Nick Stan

    Та ну, не може бути. Наші люди найохайніші і чесніші в світі. І на кладовищах не смітять. Особливо не скаладють сміття біля сусудініх могил, а тяжко носять бодай би в смітники.
  • Петро Білецький

    "На Микулинецькому кладовищі купи сміття через недобросовісних людей" - не через людей, а через адміністрацію яка там нічого не прибирає, територія вся засрана, немає ні доріжок ні кущів чи газону як воно має бути.

    Герасимчук Ростислав reply Петро Білецький

    Повністю погоджуюсь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up