На пластовому святі показали "Пластунську гаївку"

На пластовому святі показали "Пластунську гаївку"

Найбільше пластове свято «День першої пластової присяги» урочисто відзначили 14 квітня у Підгайцях.

Перша пластова присяга відбулася 106 років тому. "Пласт" виховав велике покоління захисників української держави. Тих, хто мужньо віддавав своє життя, щоб Україна була суверенною і незалежною. Серед них Степан Бандера, Роман Шухевич, владика Бориса Ґудзяка, Блаженніший Любомир Гузар. 

Сьогодні на Тернопільщині близько 800 пластунів, найчисельнішою є станиця "Тернопіль", повідомляє прес-служба Тернопільської обладміністрації.  Очільник області Степан Барна наголосив на тому, що Тернопільщина зацікавлена у підтримці "Пласту".

Відео дня

- Цього року у державному бюджеті передбачено 5 мільйонів гривень на підтримку пластового руху в Україні. Більшість пластових заходів загально-національного рівня відбуваються саме у Тернопільській області, - каже він. - Тому варто зазначити, що саме Тернопілля – благодатна область для розвитку Пласту. Для нас предметом гордості є те, що більш як 100 вихованців "Пласту" сьогодні є учасниками бойових дій на Сході України та захищають нашу державу від зовнішнього окупанта. 

Про те, що пластуни присягають на вірність Богові та Україні зазначив голова Тернопільської пластової округи молодіжної української скаутської організації "Пласт" Назар Яворський.

- Мета пласту – виховувати добрих громадян та жити за його законами. З нами завжди є духівники та капелани. "Пласт" дає ту іскру у середині, яка дозволяє боронити Україну, свій край і у той же час бути завжди вірним Богу, - каже він. - Тішить те, що "Пласт" є доволі чисельним, найбільша станиця "Тернопіль". Також хочеться відзначити Бучацьку станицю, Шумську та Бережанську. Динамічно розвивається "Пласт" у Підгайцях, Хоросткові, Збаражі, Лановецькому районі, тому ми стараємося їх підтримувати і допомагати. 

Під час окружного заходу юні пластуни вперше склали свою присягу на вірність Богу та Україні. Також під час святкування відбувся флешмоб «Пластунська гаївка».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up