Чи заберуть коней з Театрального майдану після того, як один із них вдарив 5-річну дитину? Ми дізналися

Чи заберуть коней з Театрального майдану після того, як один із них вдарив 5-річну дитину? Ми дізналися
  • Неприємність трапилася на Театральному майдані у неділю, 2 січня. Кінь, який катав дітей, копнув п’ятирічного хлопчика в живіт. Ми дізналися деталі цієї події.
  • Що з дитиною і конем? Чи безпечні розваги для тернополян? Хто давав дозвіл на цю забавку? Розповідаємо нижче.

На території зимового містечка працює чимало атракціонів та розваг, святкова ярмарка. Серед атракціонів – і катання на конях. Під час одного з таких катань трапився прикрий інцидент - кінь вдарив п'ятирічного хлопчика. 

Читайте також: Кінь, що катає дітей по Театральній площі навколо ялинки, копнув дитину в живіт

Що з дитиною?

Ми звернулися у поліцію, аби дізнатися, чи проводять перевірку за даним фактом. 

Відео дня

Нагадаємо, нещастя трапилося 2 січня близько 21:00 біля головної ялинки.

– Біля ялинки відпочивала сім’я – батько, мати та двоє дітей, – розповів заступник начальника відділу комунікації ГУНП в області Андрій Василик. – Старший хлопчик попросив покататися на коні. Коли його висаджували – менший стояв поруч. У цей момент кінь брикнувся. Що саме стало причиною – невідомо. У результаті він вдарив дитину. Поруч були працівники поліції та національної гвардії, які забезпечували правопорядок. Вони це помітили, до них одразу звернулися за допомогою батьки. Власник коня та сім’я з дитиною були доправлені до відділку поліції. Там дитині викликали швидку допомогу.

Хлопчика разом з мамою госпіталізували до лікувального закладу. Життю дитини, на щастя, нічого не загрожувало, переконують у поліції.

– Тато дитини написав звернення, – продовжує Андрій Василик. – Правоохоронці зареєстрували цю подію та проводять перевірку за даним фактом. Поліція встановлює міру відповідальності кожного учасника.

Працівники швидкої повідомили, що надавали хлопчику першу медичну допомогу, відвезли його в обласну дитячу лікарню.

В обласній дитячій лікарні нам повідомили – з хлопчиком все добре. Після огляду лікаря госпіталізація не знадобилася. Він з мамою поїхали додому. 

На жаль, поспілкуватися з батьками дитини нам поки що не вдалося.

У той же час, ми звернулися у міську раду, аби дізнатися, хто давав дозвіл на атракціон, чиї коні і хто відповідальний за безпеку тернополян.

Чи давали дозвіл у міськраді

У пресслужбі міської ради нам пояснили, що організатор зимової ярмарки на Театральному майдані – ГО «ТЕРНОПІЛЬ ФУД ФЕСТ». Вони отримали дозвіл на облаштування розваг.

– Міська рада надала дозвіл організаторам на облаштування зимового містечка, – розповіли журналістам «20 хвилин». – Однак окремих дозволів на кожну атракцію не видають. Тому організатори самі вирішували, які саме розваги проводити на території містечка.

Дозвіл на організацію зимового містечка надали члени виконавчого комітету міської ради 10 листопада. Відповідно до рішення, зимове містечко та атракції працюватимуть з 10 грудня до 23 січня.

Нам повідомили, що наразі проводити перевірку чи інші дії з боку міськради не будуть.

Ми звернулися також і до організаторів розваг на Театральному майдані. Нас запевнили – на щастя, з дитиною все добре. Ситуація більше не повториться.

– Такий прикрий випадок дійсно був, – каже директор ГО «Тернопіль Фуд Фест» Руслан Купріюк. – На жаль, мені невідомо всіх деталей інциденту, чому так відреагувала тварина. З дитино. все добре, її здоров’ю нічого не загрожує. Батьки не висловлювали претензій до організаторів. Щоб таких ситуацій більше не повторилося, ми вирішили забрати тварин (крім овечок які живуть на території шопки) з Театрального майдану.

Більше – згодом.

А як вважаєте ви, чи є місце таким розвагам на новорічних ярмарках?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Lullaby Lullaby

    Це мають бути питання поліції,до того хто експлуатував тварину в розважальних заходах,адже це заборона законом.
  • Микола Стельмащук

    А ще авто треба заборонити, бо кількість травм, ними нанесених, незрівняно більша. З електрикою, газом, літаками і всякими там станками така сама фігня.
  • Ольга Копистянська

    Я колись і своїх дітей катав на цих конях. Відчуття були сумашедші, діти задоволені. Невже через якихось недоумків, що незнають елементарних правил безпеки і поведінки, тисячі дітей не зможуть покататись на цих тваринах? Потрібно було  цих батьків оштрафувати за ненадежний нагляд за дитиною! Це було би правильніше!
  • Оксана Тернопіль

    Поверніть мене в минуле, де не роблять з мухи слона ,де батьки мудрі ,де діти були слухняні ,де коні не винні

keyboard_arrow_up