Партнер рубрики Події

На Привокзальному майдані продовжили безкоштовне паркування: на якій стадії реконструкція площі

На Привокзальному майдані продовжили безкоштовне паркування: на якій стадії реконструкція площі
  • Реконструкцію Привокзального майдану сподівалися завершити до 1 грудня. Однак роботи ще тримають.
  • На якому етапі роботи зараз та коли очікувати відкриття оновленої площі – дізнавався журналіст 20 хвилин.

Як розповідав ще на початку вересня міський голова Тернополя, закінчити реконструкцію сподівались до 1 грудня. Однак, вона ще триває. Відповідно до проєкту, ремонт мають закінчити до нового року. Робітники кажуть, що зможуть усе зробити швидше. 

- Зараз трохи незручно йти до центрального входу, бо треба обходити, – каже тернополянка Ірина. – Але то не так проблематично. Головне, щоб зробили добре і не довелося ремонтувати то все через два роки. Те, що зараз роблять, дуже цікаво. Раніше була проблема, що важко було під'їхати до вокзалу. Якщо це грамотно зроблять, то буде дуже добре.  

Автомобілі можуть заїжджати на територію Привокзального майдану, однак до входу в приміщення вокзалу доступу немає. Там облаштовують пішохідну зону.

Відео дня

Наразі на майдані вже облаштували та відкрили оновлену парковку. Біля приміщення вокзалу поклали нову бруківку, облаштували освітлення та підготували місця для висадки дерев.

- Наразі роботи тривають на іншій частині (з правої частини, якщо дивитися обличчям на вокзал), там влаштовують пішохідну та проїжджу частину, – розповідає прес-секретар міськради Мар’яна Зварич. – Також передбачені роботи із заміни світлофора. Висадження зелених насаджень заплановано вже у теплу пору – весною наступного року.  Обсяг робіт є значний, тому планується основні роботи завершити до кінця року.

Як пояснює Мар’яна Зварич, оскільки роботи на площі ще тривають, то продовжили термін призупинення на цьому місці платного паркування.

Після закінчення реконструкції Привокзальний майдан отримає "нове обиччя". Він буде виглядати у тому ж стилі, що і оновлена вулиця Чорновола. Як пояснював міський голова, саме з Привокзального майдану починатиметься так звана туристична "червона лінія" з червоних широколистих кленів. Вона проходитиме від залізничного вокзалу до парку ім. Шевченка.  

А як ви ставитеся до реконструкції? Діліться думками у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Мочук

    Потім обіцяли до нового року. Якого?
  • MrGangstarM

    Припинили вони платне, вдень то ше можна зрозуміти,  а на пару діб в нас без нагляду нічого не лишиш...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up