На Тернопільщині четвертокласник познущався над котами на очах у інших дітей

На Тернопільщині четвертокласник познущався над котами на очах у інших дітей
  • Про інцидент, який трапився 19 жовтня, повідомив батько п’ятикласника Теребовлянської школи №1: “Моя дитина прийшла додому вся в сльозах, бо була свідком жорстокого насилля над тваринами”.
  • Директор школи зазначає, що такого інциденту не було. Та водночас каже, що вони провели профілактичні бесіди з педагогами та батьками.

Учень 4 класу Теребовлянської школи №1 на очах у інших дітей познущався над котами, розповідає журналістам “20 хвилин” батько одного з учнів школи. Діти розповіли, що бачили, як хлопчик кидав об землю котів, крутив голови та душив.

- Я боюся, щоб моя дитина навчалась з такими жорстокими дітьми в школі, бо якщо він в такому малому віці знущається над тваринами, то чи є гарантія, що він не почне знущатись над однолітками, - розповідає батько п’ятикласника, який був свідком насилля. - Це велика проблема, над якою варто задуматись.

Директор школи Василь Пемковський не підвердив цей інцидент, та водночас не спростував його. Каже, що у школі з педагогами та батьками проведені профілактичні бесіди.

Відео дня

Діти не розуміють, що вони позбавляють когось життя

У четвертому класі у дітей загалом ще не таке уявлення про смерть та біль, як у дорослих, зазначає психолог Катерина Шевцова.

- Діти ще могли просто з цим не стикатися у своєму житті і не розуміють, що саме відчувають тварини, яких вони вбивають, - каже пані Шевцова. - Також таку "безсердечність" можна пояснити дуже низьким рівнем співпереживання. У цьому можуть бути винні, як дуже холодні відносини у родині, так і тип темпераменту дитини. До того ж, дуже часто знущання над тваринами в присутності інших дітей може бути способом підсвідомо завоювати в них авторитет.

Щоб зрозуміти, що саме стало причиною такої поведінки, потрібно поспілкуватися з тим хлопцем. Зазвичай так роблять демонстративні діти, що відчувають брак уваги до себе, зазначає психолог.

Що робити дорослим, щоб запобігти жорстокості у дітей

- Однозначно на такі речі не можна реагувати занадто емоційно, - розповідає пані Шевцова. - Коли дитині знадобиться увага, вона знов спробує вбити тварину чи порушити норми поведінки іншим способом.

Задача батьків - показати дитині, що вони у будь-якому разі на її боці, та зрозуміти, чого саме не вистачає їх чадові.

- Можливо, дитина просто не відчуває підтримки або потребує, щоб батьки частіше цікавилися її життям. Є сенс попросити дитину уявити себе на місці замучених тварин, щоб вона уявила наскільки погано було цим кошенятам, що вони могли відчувати, - каже психолог. - Скоріше за все, дитина про це навіть не думала.

Якщо ви відчуваєте значні складнощі у спілкуванні зі своїми дітьми чи вони принципово не йдуть з вами на розмову, варто звернутися до дитячого психолога та поспілкуватися з класною керівницею. Може бути, що така агресивна поведінка є реакцією на певну проблему в класі чи конфлікт з однолітками, зазначає пані Шевцова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Uliana Germanska

    Замість тої водички від психолога дієвіше так дати  по задниці тому хлопцю-щоб він реально на неї не сів.Надовго то запам"ятав.Ці всі бесіди можуть не дати ніякого ефекту.Поки психолог підбиратиме слова щоб краще донести до дитини-що таке добре і  як не можна  знущатися над тваринами-хлопчисько подумки може посилати його далеко-далеко.Або поставити на якійсь лінійці перед учнями і то розповісти для всіх.Ще варіант батьків оштрафувати за невиховання сина в світлі закону про жорстоке поводження з тваринами.
  • Іра

    Діти все добре розуміють,

    психологи перестаньте вигороджувати заїждженими термінами - бракує уваги дітям  , їм не уваги бракує , а це називається розбалованість, вседозволеність, безнаказність.

    Серця їм бракує і ремня  !!!!
  • Іра

    Наказати батьків і дітей !!!!!

    Ті що робили і ті що стояли дивились , бо вони нічим не кращі !!!!!

    Перша школа не на те що треба звертає увагу !!!!!!!!!!

    Уроди малі !!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up