На Тернопільщині освятили новий храм

На Тернопільщині освятили новий храм

29 вересня у с. Росоховатець Козлівського деканату освятили церкву. Освячення новозбудованого храму на честь празника Успіння Пресвятої Богородиці здійснив єпископ–помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). 

На подвір’ї храму з короваєм зустрічала владику Теодора вся громада села. Наймолодші парафіяни поетичними слова вітали архиєрея та під звуки дзвонів та духового оркестру супроводили до церкви, повідомляють на сайті Тернопільсько-Зборівської єпрахії УГКЦ.Перед початком Богослужіння владика Теодор освятив престіл, іконостас, а також сам храм. Йому співслужили: отець декан Роман (Гук), о. Євген (Зарудний) адміністратор парафії Успення Пресвятої Богородиці села Росоховатець, о. Юрій (Ланик), о. Василь (Баглей), о. Остап (Луців), о. Ігор (Засійбіда), о. Андрій (Гураль), о. Ігор Тарнавський, о. Ярослав (Шевчук), о. Андрій (Чернецький), а також о. Олег (Довбенко), о. Роман (Коцур) і о. Іван (Гуменюк), які служили для вірних таїнством Покаяння, диякон о. Володимир (Шебіцький), а також хор братів-семінаристів з Тернопільської духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого.

Відео дня

Під час Літургії владика Теодор звернувся до присутніх зі словами проповіді. У своїй науці архиєрей наголосив на важливості хреста у повсякденному житті і нашого ставлення до Господа. Також архипастир привітав адміністратора, меценатів і всіх жертводавців з історичною подією – освяченням храму.

Відтак владика Теодор нагородив адміністратора храму похвальною грамотою, а також від імені митрополита Василія (Семенюка) нагородив о. Євгена Зарудного нагрудним золотим хрестом з прикрасами. В свою чергу о. Євген вручив подячні грамоти меценатам і жертводавцям на честь такої величної події.

На завершення усі присутні, насолоджуючись співом церковного хору і мелодій духового оркестру, могли пригоститися, солодощами, котрі були організовані парафіяльною спільнотою. На урочисту подію прибули жителі Ішкова, Золотої Слободи і інших навколишніх сіл, а також багато гостей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up