Партнер рубрики Події

На Львівській конфлікт через ремонт дороги: всі мешканці - "за", а сім'я з приватного сектору - "проти"

На Львівській конфлікт через ремонт дороги: всі мешканці - "за", а сім'я з приватного сектору - "проти"
  • Ремонт пожежного проїзду, який веде відразу до трьох будинків на вулиці Львівській - 10, 12 та 14 мали розпочати 23 квітня.
  • Роботу зупинили через спротив сім'ї з приватного будинку, який поруч із тією дорогою. 

- Суть проблеми в тому, що у нашому дворі дуже різкий спуск від головного заїзду і взимку виїхати тут нереально. Швидка чи пожежна заїжджає, а виїхати не може, - розповідає голова ОСББ "Львівська, 14" Петро Глинський. - Від наших будинків - 10, 12 та 14 є ще інший виїзд. Він мав би бути для екстрених служб. І до того ж, в нас море дітей, мамів з колясками, старших людей, а поки тудою зійдеш до парку, то ноги можна поламати.

Чоловік звернувся до міського голови, щоб на ремонт дороги виділили кошти. І додає, що та частина землі, де пролягає дорога, належить міській раді.

- Кошти заклали в бюджет та виділили, фірма виграла тендер, є затверджений проект, - продовжує пан Глинський. - Приїхала техніка, почали роботу, а їх виганяють люди, які живуть в останньому будинку біля тої дороги. Там старенька бабуся, її донька та зять і ледь не лягають під ту техніку. Приїхала наша реформована патрульна поліція і поїхала. Ми питали, чому вони проти, то нам сказали, що не хочуть, щоб тудою їздили авто. 

"Бояться, що будуть їздити авто"

Дорогу, через яку розгорнувся конфлікт, бачила і журналіст "20 хвилин". Дорога і справді вся в горбах та ямах і, якщо пройти там ще більш-менш можна, то з коляскою це дуже проблематично. Вже не говорячи про проїзд "швидкої" чи пожежної. Зайшовши до пенсіонерки, яка проти ремонту дороги, журналістка почула, що жінка не хоче, щоб їй ще більше понищили паркан.

- Машини розбиваються тут з гори на долину, мені в паркан заїжджають, вже фіртку поламали, - каже пані Ярослава.

Коли на зустріч приїхали представники управління ЖКГ, технагляду, міської ради та депутат округу Павло Бич, вийшли і донька з чоловіком пані Ярослави. Спершу вони були проти ремонту дорогу, бо не хотіли, щоб це була проїжджа частина. Почувши, що дорогу зроблять з бруківки і там буде пішохідна зона, бо поставлять обмежувачі, щоб могло проїхати лише пожежне авто, чоловік з дружиною сказали, що будуть проблеми з водовідведенням і все тектиме їм на подвір'я. Потім почали вимагати, щоб внесли якісь зміни до плану. 

Дійшли згоди

Проектувальники пояснили, що згідно з проектом, має бути ремонт дорожньої одежі, вкладання бруківки.

- Це має бути пожежний проїзд, - кажуть проектувальники. - Тобто, ним зможуть проїхати лише спецтехніка: пожежники, газовики, РЕМ. Легкове авто тут не проїде. І топитись тут ніхто не буде, буде водовідведення. А з часом буде ремонт і дороги на вулиці Чумацька, на яку і веде цей проїзд. 

Громада, противники ремонту дороги та представники влади домовились, що у вівторок, 24 квітня, прийде виконроб з оновленим проектом. Тоді, як сказали противники ремонту, вони не перешкоджатимуть роботі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Irina Okun

    Стаття однобока та заангажована. Нiчого не зрозумiло з неï чому  жiнка проти i логiка в статтi "колгоспна" - всi люди, як люди, а ти, як х@й на блюдi".

    Kate reply Irina Okun

    Шановна, я мешканка 10 будинку. Ті люди не можуть просто нормально висловити свою думку. Журналіст все описала, як було. Подивіться відео в статті, там все чітко зрозуміло

    Marianna Dokhvat reply Irina Okun

    Як люди висловлювали свої претензії, так і описали. Спершу говорили одне, потім інше, а потім ще інше.

    Тут все описано: "Спершу вони були проти ремонту дорогу, бо не хотіли, щоб це була проїжджа частина. Почувши, що дорогу зроблять з бруківки і там буде пішохідна зона, бо поставлять обмежувачі, щоб могло проїхати лише пожежне авто, чоловік з дружиною сказали, що будуть проблеми з водовідведенням і все тектиме їм на подвір'я. Потім почали вимагати, щоб внесли якісь зміни до плану. "

    В кінці кінців таки дійшли згоди.

    Дякую за коментар!
  • Лариса Середоха

    Дебілізм і повна анархія.
  • Nem Nemezis

    Твоэ лице коли ти спориш з владою
  • Герасимчук Ростислав

    Завжди знайдеться западліст.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up