На землі музичної школи у Тернополі запланували багатоповерхівку

На землі музичної школи у Тернополі запланували багатоповерхівку

На Тернопіль чекає ще один земельний скандал і ще одна гаряча точка. Йдеться про музичну школу на вул.Пушкіна, яка розташована в приміщенні колишнього дитячого садочка на ділянці у 70 сотих. Землі ще декілька років тому було більше, але заповзяті ділки втулили збоку від приміщень школи багатоповерхівку. Ще одну, судячи з вже зроблених владою кроків, хочуть звести позаду шкільних приміщень: у зеленій зоні музичної школи. Але все по порядку.

В 2014-2015 роках міська рада доповнила перелік інвестиційно привабливих об’єктів  частиною шкільного подвір’я. При тому, що територія в 70 сотих цілісна, а її призначення – для обслуговування освітнього закладу. Переможець в інвестиційному конкурсі знайшовся, уклали інвестиційну угоду і чекали. Спочатку чекали змін до Генерального плану, які відбулись в 2017 році і якими частину території школи, всупереч закону, визначили як «територію перспективної зміни цільового використання». Ближчим часом, ймовірно, планували почати роботи зі зрізки дерев та будівництва, але працівники школи, як розповіли, дізналиися про намір.

  • Ми побачили як якісь чоловіки на території школи ходять з приладами для земельних замірів, - розповіла одна з вчительок. – Спитали, а ті пояснили, що буде будова. Але яка будова біля школи і на території школи? Це просто знищення культури. Всі кивають в сторону кремля, який хоче нашу державу зниищити, а самі тут хочуть вбити заклад, де навчається 650 дітей, та працює більше сотні викладачів. Були збори колективу. Ми проти. Ми будемо голосно про це говорити, називати прізвища, просити захисту, де тільки можна.

На збори колективу запросили двох депутатів міської ради – секретаря бюджетної депутатської комісії Назара Зелінку та голову земельної депутатської комісії Андрія Шкулу.

Відео дня

  • Навіть без глибокого аналізу документів видно, що намір сумнівний та навряд чи корисний школі та місту, - каже пан Шкула. – По-перше, будувати на землі освіти житловий будинок не можна, по-друге, законом не передбачена зміна призначення  частини цілісної ділянки, як намалювали у Генеральному плані. Ну і варто розуміти, що мова про інвестиційну угоду, що само собою вже має ознаки корупції.

Депутати погодились допомогти батькам та працівникам. Отримають документи, сформують спільну стратегію. Наша редакція також долучиться до процесу – ми підготуємо публікацію з деталями та прізвищами. Зголосився допомогти школі, в юридичній площині, й член громадської спілкии «Рада бізнесу Тернопілля», правозахисник Віталій Сороколіт.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Юрій Констанкевич

    О, замість музшколи №2 побудувати житловий будинок?!

    То такого точно не буде! Я там вчився і успішно закінчив.

    Фактично дитячі роки провів у стінах цієї школи.

    А тепер якимось холуям за бабки захотілося землю відгребти...

    Тим, хто там планує  забудову, буде "чорна година"!

    Vadim Yasinskiy reply Юрій Констанкевич

    пів міста вже так забудовано за останні 10 років. Щось тільки зараз почали пікетувати.
  • Vadim Yasinskiy

    Справа в тому, що нові будинки пустують роками,априміщення під малий та середній бізнес взагалі не знайти, або воно коштує захмарно. Місто парадоксів.
  • Yura Levitsky

    Абсурд, держава такими темпами згиниє, нікого не цікавить культура, їм аби лиш гроші.
  • Volodymyr Polyvyanyy

    Ну і хто керує в Тернополі?

    Serhii Ryzhenko reply Volodymyr Polyvyanyy

    Царь Падаль
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up