Нардеп з Тернопільщини "засумував" у Верховній Раді. І ще зарплати народним обранцям хочуть збільшити

Нардеп з Тернопільщини "засумував" у Верховній Раді. І ще зарплати народним обранцям хочуть збільшити

Депутат від фракції "Слуги народу" Ігор Василів заснув під час засідання в сесійній залі Верховної Ради. Така інформація з'явилася у ЗМІ 14 січня. Однак згодом обранець з Тернопільщини уточнив: "Не спав, а просто скучав".

Отакої, засумувати під час робочого дня, ще і при такій зарплаті, іронічно коментують у соцмережах. Мовляв, так собі виправдання.

"Це все міняє – не спав, а сумував…", - пишуть користувачі.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Коли в хід ідуть кулаки…

Натомість нардеп відписував: "Якби я спав, то люстра хиталась би. Хроплю, як трактор, а так …скучав я", - жартівливо відписував Ігор Василів.

Відео із сесійної зали швидко розлетілося мережею. Хтось жартує, хтось обурюється, хтось захищає.

Наразі поспілкуватися з нардепом про цей випадок не вдалося. На дзвінки він не відповідає. Ми готові опублікувати його позицію.

Нагадаємо, що нардепи з Тернопільщини вже не раз "засвітилася" у інформаційному просторі. Штовханина та з’ясування стосунків почалися 30 жовтня через питання створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо подій в Одесі 2 травня 2014 року.

Після нерезультативного голосування за створення тимчасової слідчої комісії в одному із проходів між рядами робочих місць народних депутатів зібралися кілька парламентаріїв і почали сперечатися. Згодом там зібралося близько 20 депутатів. При цьому деякі з них були дуже емоційними. Почалась штовханина, у якій були Ігор Василів та Андрій Богданець. Інший учасник конфлікту - народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Микола Скорик, якого проектом постанови передбачалося обрати головою ТСК.

А 11 грудня кілька колишніх членів парламенту від партії "Свобода", зокрема Едуард Леонов, побилися на виході із засідання аграрного комітету з депутатом від "Слуги народу" Андрієм Богданцем. На відео кадрів бійки, яке можна легко знайти в інтернеті, видно, що удари пану Богданцю завдавав Едуард Леонов, там також були Ігор Мірошниченко, Олексій Кайда та Юрій Сиротюк.

 

Піднімуть зарплати із січня

До слова, із січня зарплати народних обранців мають вирости. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що зарплата народних депутатів зросте у зв’язку з індексацією через збільшення прожиткового мінімуму.

З 1 січня 2020 року зарплата народного депутата становитиме понад 100 тисяч гривень.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив політолог і телеведучий Тарас Березовець, коментуючи заяву ексвіце-прем'єр-міністра Павла Розенка.

"З 1 січня 2020 років щомісячна зарплата народного депутата буде перевищувати 100 тисяч гривень. Таку інформацію оприлюднив ексвіце-прем'єр Павло Розенко. У середньому зарплати топ-чиновників з 1 січня зросли в 3,5-5 разів. Кінець епохи бідності для обраних!" - зазначив Березовець.

У ЗМІ також не раз писали про 100 та 150 тисяч – щомісяця. Однак у Раді запевняють, що це не так.

"Усі бачили інформацію про збільшення заробітних плат народних депутатів. Є індексація заробітних плат народних депутатів, але вона зовсім не відповідає тим цифрам, про які пишуть у ЗМІ – про 100 тисяч, 150 тисяч", - каже  Разумков.

Він уточнив, що ріст буде на близько 3 тисячі і це пов’язано зі збільшенням прожиткового мінімуму.

У свою чергу, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що на яку саме суму відбудеться індексація йому невідомо, але він прогнозує, що це буде "менше, ніж 3-4% від загальної суми зарплати".

Сам Арахамія відзначив, що не знає, яка у нього зарплата, бо відмовився від неї і перераховує на благодійність.

Нагадаємо, з 1 січня мінімальна зарплата зросла на 550 гривень та становить 4723 гривні.

Що отримують за місяць

У серпні 2019 року на той час голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що зарплата нардепа, яка з доплатами сягає 50 тисяч гривень, є хорошою, але недостатньою.

Депутат Верховної Ради за один місяць заробляє досить велику суму, якщо порівнювати із середньою зарплатою українців. Що ж, крім офіційного окладу, входить в заробіток народного обранця, йдеться на сайті РБК-Україна.
"Посадовий оклад звичайного нардепа становить десять прожиткових мінімумів, тобто 19 210 грн "брудними" (без сплати податків).

Друга зарплата (депутатські) - так називають "відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень". Вона дорівнює окладу нардепа. У сумі виходить майже 40 000 грн. "брудними".

Якщо врахувати, що з 27 листопада 2014 до 30 червня 2019 нардепи восьмого скликання отримали з держбюджету заробітну плату на загальну суму 469 млн 12 200 грн, виходить, що середня зарплата одного парламентарія склала близько 92 000 грн (без сплати податків).

Фонд на помічників і консультантів складає близько 48 000 грн (25 прожиткових мінімумів). При цьому нардеп може розпоряджатися їм, як вважатиме за потрібне. Депутат може найняти до 31 помічника.

Компенсація витрат на проїзд (по території України). За підсумками 2018 рокудепутатам "компенсували" 90 000 грн на рік на одного нардепа (близько 7500 грн в місяць). А такою пільгою скористалися за минулий рік 282 обранці.

Компенсація на оренду житла або готельний номер. У червні 2018 року сума компенсації становила 19 500 грн на одного депутата.

Добові під час закордонних відряджень. Депутати восьмого скликання витратили на відрядження за кордон 38 млн 253 600 грн", - йдеться в повідомленні.

 

А як думаєте ви – як повинен поводити себе у Верховній Раді депутат, який отримує за місяць в десятки разів більше, ніж українці, які живуть за мінімальну зарплату? Відповідь пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Санта Клаус

    Психічнохворий порохобот тут як тут )))

    Саша Крест reply Санта Клаус

    а як же без ЗЕленого Сантa Клауса? він також відразу тут, захищає Віслюка й компашку... мабуть, Санта також закінчив курси зеленожопих у Карпатах...

    Анонім reply Санта Клаус

  • Саша Крест

    А все це завдяки Віслюку Оманському - найвеличнішому препізденту сучасності... Назбирали хламу у Раду... а вони там сплять, курвів дивляться, дрочать... корочє, скучають... Пиздити треба... і краще, ногами... у те спл'яче єбло...

    Анонім reply Саша Крест

    А ще додам крім вище перечисленого зброду там ще і гвалтівники є з непогашеною судимістю

    Саша Крест reply Анонім

    "цвет нации..." всё новые морды... с дебильной формой лица...

    Андрій Барабаш reply Саша Крест

    Це ти,придурку,про себе )))))

    Саша Крест reply Андрій Барабаш

    та ні... про Віслюка Оманського...
  • Volodymyr Kovalyk

    то треба брати вила в руки і пиздити ту всю свору що там є
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:01 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up