Наречені попросили у гостей замість букетів дарувати іграшки для дітей із малозабезпечених сімей

Наречені попросили у гостей замість букетів дарувати іграшки для дітей із малозабезпечених сімей
  • Молодята із Шумська Анатолій та Марія Макаревич вирішили на своєму весіллі зробити добру справу і трішки допомогти дітям із потребуючих сімей.
  • Ідею їм подала бабуся нареченого: у гостей просили дитячі іграшки замість букетів. 
  • Гості відгукнулися, і усі іграшки молода сім'я віддала діткам із кількох сімей. Тепер закликають долучатися до таких акцій й інших наречених. 

Про ідею та результат такої акції журналістці "20 хвилин" розповіла мама нареченої пані Лілія. Жінка перед тим опублікувала на своїй сторінці у Facebook пост із словами вдячності за те, що гості підтримали молодих та принесли іграшки на весілля. Жінка каже, що не очікувала на те, що люди так розповсюдять цю інформацію.

- Я лише подякувала гостям і хотіла, щоб люди через Facebook побачили, куди пішли ті іграшки, - каже мама нареченої пані Лілія. - А тут такий розголос.  Ідея належить 77-річній бабусі нареченого Софії Макаревич, - розповідає пані Лілія. - Вона така бабуся начитана. Перед весіллям щось сиділа читала і підкинула ідею, щоб замість букетів гості несли іграшки. Ми її підтримали, діти втішились.

Відео дня

Молодята зателефонували до всіх гостей і попросили, якщо ті збираються нести квіти, то краще нехай куплять іграшку. Гості до наречених прислухались.

- Нанесли два ящика іграшок, - каже пані Лілія. - Ми навіть не сподівалися, якщо чесно. Думали, що буде іграшок десять-п’ятнадцять. А тут багато гостей прийшло з іграшками. Наші діти передзвонили у “Малятко”, хотіли у дитячий будинок завезти. А там відповіли, що вони завалені іграшками, що їм більше грошей треба. 

Тоді молодята пішли в управління соцзахисту. Там розповіли про чоловіка, який сам виховує двох дітей, працює на двох роботах, старається, але сім’я все одно потребує допомоги. Ще їм дали адресу до багатодітної малозабезпеченої сім’ї.

Частину іграшок дали на інклюзивний центр у Шумську. Решту наречені розвезли тим сім’ям, контакти яких їм дали в соцзахисті. 

- Казала моя Марічка, що якби знала, яка в дітей буде реакція, то ще б возила і возила їм щось, - продовжує мама нареченої. - Настільки ті діти були щасливі. Розповідала, що один хлопчик казав, що не треба нічого, а як вона вийняла машинку, то так вхопився за неї, не відпускав. Такі скромні ті діти.

Жінка каже, що їй прикро читати коментарі людей у соцмережі, що краще б бананів дітям привезли, а не іграшки. 

- Але якась мудра жінка відповіла, що бананами повинні забезпечувати батьки, - каже пані Лілія. - Ну не можна все тим дітям завезти, хоча допомогти хочеться. Хотілось б, щоб й інші молодята робили щось подібне, бо є дуже багато дітей, яким потрібні такі речі, увага, допомога. Букети - це добре, але це швидше гроші на вітер, а такими акціями можна зробити добру справу.  

Також пані Лілія каже, що і в неї є багато дитячих та підліткових речей, які вона б хотіла віддати комусь. Старші доньки уже повиростали, а молодша ще зовсім маленька. Контактний телефон 067-492-47-94. Жінка живе у Шумську. 

До слова, ми уже писали про молодят, які попросили гостей замість квітів та цукерок дарувати корм для собак. Гості були здивовані, але підтримали таку ініціативу. У результаті вдалося зібрати 135 кілограмів корму для собак. Його пара передала у Центр допомоги безпритульним тваринам «Вірні друзі». 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Таня Мричко

    Молодці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up