Наш Вітя повернувся додому… Поховали тернополянина, який загинув у жахливій аварії у Польщі

Наш Вітя повернувся додому…  Поховали тернополянина, який загинув у жахливій аварії у Польщі
  • «Це ж неможливо витримати – бідні мама і сестра так кричать, душу розриває», — тіло Віктора Шпака доправили до Дарахова близько 15 години. 
  • Поховають Віктора на цвинтарі у Дарахові. Попрощатись з ним можна в його помешканні на вул. Шевченка.

Тіло Віктора Шпака близько 15 години 13 березня привезли додому, до рідного Дарахова.

14 березня його поховають на місцевому цвинтарі. Саме цього дня минає 9 днів з часу його загибелі в жахливій автотрощі у Польщі.

— Його щойно привезли додому, це ж неможливо витримати – бідні мама і сестра так кричать, душу розриває, — розповіла місцева жителька, яка проживає неподалік помешкання Шпаків. — Тільки білий бус, яким везли його тіло, з’явився на вулиці, людей зібралось дуже багато. Ще більше буде на панахиді сьогодні ввечері – знаю, збираються однокласники, колеги, друзі, все село. Біда… В нас велика біда!

Відео дня

Вітя нарешті повернувся додому, кажуть місцеві. Молодого чоловіка у селі дуже любили і поважали, бо був щирим, спокійним і роботящим.

— Богові теж треба найкращі, тому і забрав до себе. Вони вже там зустрілись із батьком. Він так тужив за ним, хоча, скоріш за все, навіть не пам’ятав свого тата – той пішов у засвіти, коли малому було всього три рочки, — розповіла мешканка Дарахова пані Галина. — Бідна мама Мирося – на неї дивитись боляче. Як вона заводить… Похоронити рано свою маму, потім чоловіка, а тепер і синочка. Це ж горе яке. Як її бідне серце це все витримує…

О котрій годині 14 березня відбудеться похорон загиблого у ДТП Віктора – поки невідомо. Про це має ще після панахиди сказати священник. Бо у селі завтра ще один похорон – у Чехії помер односельчанин Орест Семків – і напередодні саме привезли його тіло для поховання.

— Молоді хлопці пішли – їм жити і жити, за що нам таке? За один день двох дітей поховаємо, — мешканка Дарахова пані Марія гірко плаче. — Обидва поїхали на заробітки не від доброго життя. Обох привезли назад у трунах.  

Нагадаємо, автобус сполученням Познань — Херсон, в якому перебували 57 осіб, у тому числі двоє водіїв, перекинувся, з'їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

Унаслідок катастрофи п’ятеро осіб загинули на місці, 35 потрапили до лікарень. В аварії загинули п’ятеро осіб, всі вони українці. Це троє жінок, 1960, 1967 та 1988 р.н., та двоє чоловіків, один з яких 1968 р.н з Хмельниччини, а наш земляк Віктор — 1992 р.н. Вони, зокрема, є жителями Одеси, Кривого Рогу, Хмельницької та Тернопільської областей.

Віктор тричі намагався виїхати в Польщу на заробітки, поки в агрофірмі, де він працює, був не сезон. Двічі чоловіка повертали з дороги. Ніби не пускало його щось. Сам Віктор казав близьким: Як і третій раз не пустять – більше не поїду.

До Польщі поїхав на третій день Різдвяних свят. Того трагічного дня він саме повертався додому, а до кордону з Україною залишалось кілька годин…

Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк повідомляв 12 березня близько обіду, що два автомобілі спецтранспорту з тілами п’яти загиблих в автотрощі українцями  планують виїхати на Україну 12 березня.

Віктор Шпак любив життя і мав чимало планів та мрій, кажуть ті, хто його знав. Цим планам не судилось збутись. Життя Віктора забрала дорога у країні, в якій він побував єдиний раз у житті…

«20 хвилин» висловлює щирі співчуття матері Мирославі, сестрі Марії, синочку Богданчику, родині, односельцям та всім, хто знав Віктора. Вічна йому пам’ять…

Читайте також У Польщі автобус на тернопільських номерах потрапив у ДТП, є загиблі

Серед загиблих пасажирів автобуса в Польщі – 28-річний тернополянин Віктор. Що кажуть у консульстві?

У Віктора, який загинув у ДТП в Польщі, залишився трирічний син. Чоловік важко працював та любив життя

І водії, і перевізник – тернополяни. Детальніше читайте Один з водіїв автобуса, що розбився у Польщі, вже в Тернополі. А іншому загрожує тюрма
Чортківчанину Сергію Ухману потрібна допомога

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (804)
  • Евелина Копылова

    Сочюствую 😭😭😭
  • Ніна Шутенко

    Вічна память співчуття рідним
  • Елена Скрипченко

    Держитесь!!это страшно....
  • Павел Резцов

    Царство небесного
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up