Партнер рубрики Події

Найцікавіше з виконкому 24 лютого: новий автобусний маршрут і є зміни в оплаті за харчування дітей

Найцікавіше з виконкому 24 лютого: новий автобусний маршрут і є зміни в оплаті за харчування дітей
  • Понад 70 питань розглянули члени виконкому Тернопільської міської ради на засіданні 24 лютого. 
  • Серед головного: оголошення конкурсу на визначення перевізника в новому автобусному маршруті №37, встановлення плати за харчування у дитячих садочках та закупівля камер відеоспостереження. 

Пишемо про найцікавіше із засідання. Що реально може вплинути на ваше життя. 

Чи зміниться плата за харчування в дитсадках?

Члени міськвиконкому розглянули проєкт рішення "Про встановлення плати за харчування та порядок нарахування батьківської плати в закладах дошкільної освіти Тернопільської міської ради". Проєкт рішення можна переглянути тут.

Як зауважив під час засідання заступник Тернопільського міського голови Андрій Крисоватий, плата за харчування у дитсадках не зміниться у порівнянні з минулим роком. Проте, у рішенні додали один новий пункт в частині переліку осіб, які звільняються від плати. 

Відео дня

Так, з 01.03.2021 року плату за харчування дітей в закладах дошкільної освіти Тернопільської міської ради на одну дитину в день встановили в такому розмірі:
– 26 грн. 00 коп. у І молодших групах з терміном перебуванням дітей 10 год. 30 хв., 12 годин;
– 28 грн. 00 коп. у І молодших групах з цілодобовим перебуванням дітей;
– 33 грн. 00 коп. у дошкільних групах з терміном перебування дітей 10 год. 30 хв., 12 годин;
– 35 грн. 00 коп. у дошкільних групах з цілодобовим перебуванням дітей.

Для дітей, зареєстрованих або батьки (один із батьків), яких зареєстровані(-ий) у Тернопільській міській територіальній громаді встановити плату за харчування на одну дитину вдень:
– 18 грн. 00 коп. у І молодших групах з терміном перебуванням дітей 10 год. 30хв., 12 годин;
– 20 грн. 00 коп. у І молодших групах з цілодобовим перебуванням дітей;
– 24 грн. 00 коп. у дошкільних групах з терміном перебування дітей 10 год. 30 хв., 12 годин;
– 26 грн. 00 коп. у дошкільних групах з цілодобовим перебуванням дітей.

Перелік пільгових категорій можна переглянути тут.

Виділили кошти на підтримку КП «Тернопільелектротранс»

За рішенням виконкому, кошти в сумі 4 млн 350 тис гривень виділили  на фінансову підтримку комунального підприємства «Тернопільелектротранс» для забезпечення стабільного функціонування підприємства.

– Кошти виділили у відповідності до рішення сесії Тернопільської міської ради, вказану суми коштів перерахували на реконструкцію тролейбусних ліній, капітальний ремонт рухомого складу та придбання засобів для проведення ремонтних робіт у КП, – зазначив заступник міського голови Ігор Крисоватий. 

Окрім того, 200 тисяч грн виділили підприємству "Туристично-інформаційний центр міста Тернополя" , як фінансову підтримку підприємству, за рахунок коштів цільового фонду. 

КП «Міськавтотранс» виділили 100 тисяч гривень. Призначення: на фінансову підтримку комунального підприємства «Міськавтотранс» ТМР для забезпечення стабільного функціонування підприємства.

Камер відеоспостереження буде більше

Кошти також перерахували на поповнення статутного капіталу КП "Тернопіль-Інтеравіа". Кошти перевели для придбання камер відеоспостереження, у відповідності до рішення сесії. 

Проте самого проєкту рішення міськвиконкому на сайті Тернопільської міськради станом на ранок 24 лютого немає. Детальніше про збільшення кількості камер в Тернополі ми розповімо згодом. 

Відремонтують будиночок клубу "Нептун"

Члени виконкому розглянули петицію тернополян   від 13.01.2021 «Капітальний ремонт будівліклубу «Нептун» в м. Тернополі, за адресою: вул. Живова,17.

Ремонт будиночку має провести балансоутримувач – КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя». Наразі планують виготовити проєктно - кошторисну документацію по об’єкту, далі перерахувати кошти, виділенні коштів з місцевого бюджету. У скільки обійдеться ремонт, наразі невідомо. 

Буде новий маршрут 

Ще одне цікаве рішення "Про оголошення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в Тернопільській міській територіальній громаді". Деталі рішення тут

Так конкурс оголосили на новий автобусний маршрут №37 за напрямком «Овочевий ринок – Східний масив». 

Як зазначив заступник Тернопільського міського голови Владислав Стемковський, щодо відкриття маршруту було чимало звернень тернополян. Тож вже розпочали роботу із пошуку перевізників. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Pavel Orestovich

  • Руслан Маслій

    А про дозвіл на опалення ідивідуальне ні слова?
  • Pavel Orestovich

    Знову якесь комунальне майно відчужать і передадуть в оренду на 50років?((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up