Головний лікар не подав вчасно е-декларації, бо не дуже «дружить» з комп’ютером

Головний лікар не подав вчасно е-декларації, бо не дуже «дружить» з комп’ютером
  • У  посадових обов’язках очільника обласного перинатального центру «Мати і дитина» відсутні вимоги володіння комп’ютером. Та й сам очільник закладу в достатній мірі комп’ютером не володіє . 
  • Суд вирішив, що в діях пана Куценка не було умислу.


З тих та інших причин е-декларація очільника обласного перинатального центру  Віктора Куценка, за його словами, не з’явилась вчасно на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.  

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 25 жовтня. У ній суд постановив закрити провадження в адміністративній справі стосовно Віктора Куценка за ч.1 ст. 172-6 КУпАП «Порушення вимог фінансового контролю» у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.


Як йдеться у протоколі про адмінправопорушення від 4 жовтня, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік, Віктор Куценко мав подати до 1 травня 2017, а подав 23 травня. Цим вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, відповідальність за яке передбачене частиною 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідний протокол підтримала у суді прокурор.

Утім в судовому засіданні головний лікар свою вину у вчиненні інкримінованого йому порушення заперечив. Пояснив, що 13 квітня 2017 року він на домашньому комп’ютері увійшов за допомогою електронного ключа на сайт НАЗК для подання електронних декларацій, заповнив таку декларацію, та натиснув кнопку «відправити». При цьому вказані дії для надійності робив декілька разів. Тому був впевнений, що декларація ним подана. Однак, 23 травня 2017 року йому зателефонували  працівники поліції та повідомили, що в реєстрі відсутня його декларація. У зв’язку із цим він увійшов на сайт НАЗК  та повторно подав електронну декларацію відповідно до інструкцій працівників поліції. 

Відео дня


Також лікар попросив суд звернути увагу суду на те, що він не володіє в достатній мірі комп’ютером та навикам роботи вчився самостійно. А в його посадових обов’язках вимоги володіння комп’ютером відсутні. Тому, вважає, що помилка, можливо, була допущена через відсутність навиків роботи, відсутність навчання подачі вказаної декларації. 


До висновку, що в діях пана Куценка не було умислу, прийшов і суд. Такий же висновок, як записано у постанові, зробив і слідчий у своїй постанові про закриття кримінального провадження за ч. 3 ст. 369 від 28 вересня 2017 року за даним фактом. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Piter Savka

    І з головою
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up