Небезпечні забави: як тернополяни відпочивають на замерзлих водоймах. Що варто пам'ятати?

Небезпечні забави: як тернополяни відпочивають на замерзлих водоймах. Що варто пам'ятати?
  • Чимало рибаків та просто місцевих жителів незважаючи на застерження рятувальників виходять на лід. На жаль, риболовля чи бажання зробити кілька фото може скінчитися трагічно.
  • Що варто пам’ятати, коли ступаєте на лід – та чи дотримуються техніки безпеки місцеві – читайте у матеріалі.

Трагічний випадок стався з поблизу хутора Малинівка Бережанського району, 23 січня. Там місцевий житель 1992 року провалився під лід на місцевому ставку. На жаль, чоловік загинув. Його тіло виявили наступного дня.

Не бояться місцеві виходити на лід навіть тоді, коли на вулиці плюсова температура, а сніг тане. На вихідних Тернопільський став був «усіяний» рибалками та звичайними людьми. Хтось вийшов на лід, щоб пофотографуватися, а хтось – щоб «перевірити міцність».

Відео дня

Деякі батьки навіть йдуть на лід з маленькими дітьми та санчатами. Працівники ДСНС попереджують – не варто ризикувати, а якщо ви все ж наважились стати на лід – потрібно бути максимально уважним та обережним.

Хоча у місті знову похолодання, на водоймах не так багато людей. Все через пронизливий холодний вітер.

Рибалки виходять не лише на Тернопільський став. Дехто сидить на водоймі біля острівця «Чайка». У «Топільче», навколо «Козацького острівця» також є місцеві рибалки.

Як повідомили в управлінні ДСНС у Тернопільській області, цієї зими в області був лише один випадок, коли людина провалювалась під лід – на Бережанщині, коли загинув чоловік. Більше інцидентів не було.

Як вберегти себе?

У Тернопільскому рибоохоронному патрулю нагадують про правила поведінки на замерзлих водоймах.

На зимовій риболовлі важливо дотримуватися правил техніки безпеки при пересуванні по льоду, щоб не провалитися у воду.

- Якщо товщина льоду менша за 5- 7 сантиметрів - виходити на водойму небезпечно. Надійний лід зазвичай має блакитний, зеленуватий відтінок.

- Заходити на кригу і виходити на берег безпечніше у місцях, розташованих над мілиною, і таких, що не вкриті снігом. Пересуватись тонкою кригою краще по протоптаних доріжках.

- Поодинці у цей період рибалити ризиковано. Якщо рибалите компанією, то не скупчуйтесь щільно в одному місці. Якщо йдете по кризі групою - пересувайтесь поодинці ланцюгом, дотримуючись інтервалу не менше як п’ять метрів. Перед виходом на тонкий лід обов’язково запасіться шматком мотузки довжиною 10-15 метрів.

- Дуже небезпечно випробувати на міць кригу на річці. Оминайте місця зі швидкою течією, місця де впадають струмки і ті, де скидають відпрацьовану теплу воду. Не наближайтесь до тріщин, підталин, в мерзлих у кригу гілок, водоростей, очерету.

- Крига проламується миттєво зазвичай на «останньому» льоді, натомість на першолідді пролому передує її просідання й характерне потріскування. Якщо ви помітили такі ознаки, негайно повертайтесь і йдіть до безпечної ділянки своїми власними слідами.

Тому не варто нехтувати правилами та розраховувати на свою вдачу, адже рибальство чи забави на водоймі може закінчитись трагічно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up