Хочуть чесно і спокійно працювати. Зібрали історії вчителів різних поколінь

Хочуть чесно і спокійно працювати. Зібрали історії вчителів різних поколінь
  • День працівників освіти або День учителя відзначається щорічно в першу неділю жовтня.
  • Ми зібрали історії різних вчителів Тернопільщини: розповіді про професію, приємності і складнощі у роботі.
  • Чого бояться зараз і що безмежно люблять, а також про те, як змінилися діти і система освіти, читайте у статті.

З нагоди професійного свята ми зібрали життєві історії вчителів з міст області. Усі вони – вчать різним предметам у різних школах, але їх об’єднує любов до своєї роботи і до своїх учнів.  Безумовно, це лише поодинокі історії. І в одному тексті не втиснути розповіді про всіх. Але, без сумніву, кожен вчитель заслуговує на подяку за свою нелегку працю. 

Вчителі хочуть чесно і спокійно працювати

Жанна Голик – викладач фортепіанного відділу в Лановецькій міській дитячій музичній школі вже 35 років! 

Про доленосний момент вибору професії вчителька пам'ятає, як зараз. 

Відео дня

Бути на рівні з учнями

Оксана Павлова-Робота – вчителька української мови та літератури, зарубіжної літератури у Збаразькому ліцеї Тернопільської обласної ради. Стаж її роботи в освітній галузі – 11 років. 

— Я працюю вихователем вже 11 років в ліцеї (з січня місяця ми вже ліцей, до того — школа-інтернат). Маю заміни уроків, коли наші вчителі-мовники хворіють, — каже жінка. 

Пані Оксана теж пам'ятає про той момент, коли вирішила стати вчителем.

– Вчителем вирішила стати ще у 5 років (це в мене від бабусі, вона була педагогом). Навчала свої іграшки, а потім і друзі відвідували мою домашню школу. Коліжанка просила в старших класах, щоб я їй пояснювала матеріал з тих предметів, які їй важко давалися, подобалось і мені, і їй. Ще вплинула на вибір професії і моя перша вчителька – Мокра Ольга Василівна. Я мріяла стати такою ж розумною, доброю, щирою, – каже педагогиня.

Жалю про обрану професію у пані Оксани не було ніколи. 

– Жодного дня не було думки, що я обрала не ту професію, – наголошує вчителька.

Жінка вважає, що потрібно знайти оптимальні шляхи для подальшого розвитку школи, а також відійти від авторитарного формату.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • українець українець

    Цікаво як з абсолютно рабської та ганебної професії ліплять вже давно застарілий образ світоча знань та правди. Абсолютно впевнений, що всі вони, а особливо чоловіки, кожен день шкодують про свою ненайкращу долю, яка закинула їх до шкіл та університетів, інститутів. Після триумфу зеленої банди в освіті відпав сенс. Усі остаточно зрозуміли, що настала ера хайпу та популістичної поверховості. За що поважати вчителів, коли є інтернет та гаджет - єдині друзі та авторитети сучасної молоді, абсолютно цинічної, дико злобної, принципово безкультурної?
  • Читач23

    Чудова стаття про вчителів, їхні радощі, любов до професії й дітей та їх хвилювання про майбутнє, зокрема , музичної освіти.  У цей святковий день не хочеться говорити про погане, але дуже гірко чути про негативне ставлення деяких  місцевих чиновників до проблем музичних шкіл області та їх педагогічних колективів. Нехай це буде майбутньою темою журналістських розслідувань.

keyboard_arrow_up