Партнер рубрики Події

Маски-шоу неподалік Тернополя: озброєні люди оточили господарство (ОНОВЛЕНО)

Маски-шоу неподалік Тернополя: озброєні люди оточили господарство (ОНОВЛЕНО)
  • Номери на комбайні, що стояв на подвір’ї, і на бірці, яку привезли силовики, - були різними.
  • Близько 40-ка чоловік «оцепили» господарство. Це були озброєні люди, з дубинками.
  • "Я буду далі писати про зловживання службовим становищем з боку державного виконавця і з боку працівника поліції!"
  • Фермери з Тернопільщини відмовляються виконувати рішення суду, стверджують у поліції.

Маски-шоу, незаконне вторгнення, спроба сфальсифікувати документи, а врешті й ДТП. Такі події розгортались близько двох годин тому на території фермерського господарства «Барселона», що у Городниці Підволочиського району.

Незаконне вторгнення на володіння особи, зловживання службовим становищем з боку працівників виконавчої служби та поліції. Заяви про це вже подав адвокат фермерського господарства до відповідних структур. Юрист наголошує, що поліція та представники батальйону «Тернопіль», яких нібито виконавча служба Підволочиського району мала залучити до охорони громадського порядку, насправді самі порушували закон і займались фальсифікаціями.

Близько двох годин тому до території фермерського господарства під’їхали представники підволочиської виконавчої служби. З ними – близько 40 чоловік батальйону «Тернопіль» і поліцейські. Територію оточили, людей не пускали.  

Відео дня
  • Є рішення суду про вилучення комбайна з конкретним номером в юридичної особи, - пояснив адвокат фермера Юрій Покотило. – Його на даний час на території фермерського господарства немає і ніколи не було. Знаючи про це, вони зайшли на територію і до першого-ліпшого комбайна приліпили бірку з номером – нібито саме цю техніку мали вилучити.

Номери на комбайні, що стояв на подвір’ї, і на бірці, яку привезли із собою силовики, - були різними, стверджує юрист. Тобто, каже, «нападники» вибрали собі певну техніку і хотіли її незаконно конфіскувати.

  • Фактично, номер вони привези з собою, на територію нікого з нас не допускали, - поскаржився юрист. – Близько 40-ка чоловік батальйону «Тернопіль» оцепили господарство. Це були озброєні люди, з дубинками… Коли ми просили їх пред’явити посвідчення – нам відмовили. Але на шевронах був напис: «Батальйон Тернопіль».  

У цей час до господарства почали сходитись люди. Ймовірно, силовики зрозуміли, що не зможуть безперешкодно вивезти чужу техніку з господарства.

  • Якоїсь миті один з поліцейських підбіг до комбайна, зірвав привезену бірку з номером, яка була приліплена… жуйкою, і почав утікати, - пригадує пан Юрій. - Припускаю, аби потім відповідні органи не могли довести спробу сфальсифікувати дані.    

На місце викликали слідчо-оперативну групу поліції. Вже подали заяву за незаконне вторгнення на володіння особи.

  • Я буду далі писати про зловживання службовим становищем з боку державного виконавця і з боку працівника поліції, який, до речі, не вперше «засвітився» на скандалах, - переконує Юрій Покотило. - Він представився як керівник відділення Підволочиського відділу поліції. І розказував, що того комбайна вони заберуть, хоча мав просто охороняти громадський порядок.

В даний момент на території господарства викликали поліцейських ще й для оформлення ДТП.

- Щоб витягти комбайн, що стояв під навісом, в ангарі, відчепили від КАМаЗа причеп і виштовхували його з подвір’я, - розповів юрист. – Врешті тим причепом в’їхали в іншу вантажівку, яка стояла на вулиці. Вся техніка - власність керівника фермерського господарства «Барселона».

Юрист стверджує, що дії силовиків скоріше нагадують «беспредєл», аніж правочинну дію. Окрім того, представник виконавчої служби приїхав вилучати техніку без постанови суду, стверджує юрист.  

У поліції своя версія того, що відбувалось. Силовики стверджують, що фермери з Тернопільщини відмовляються виконувати рішення суду. 

 Крики, кидання під колеса та суперечки - усе це відбувалося у четвер, 22 вересня, у селі Городниця Підволочиського району на території фермерського господарства. Про це йдеться в повідомленні сектору комунікації головного управління нацполіції в області. 

Конфлікт виник між господарниками та представниками виконавчої служби.

За словами начальника Підволочиського відділу поліції Андрія Купчака, ця історія тягнеться ще з 2012 року. Саме тоді власники фермерського господарства взяли у лізинг під виплату комбайн для обробки землі вартістю один мільйон 350 тисяч гривень. Проте гроші в визначений термін вони не сплатили і компанія подала на них у суд через борг. "Феміда" стала на бік лізингової компанії і прийняла рішення про вилучення транспорту у недобросовісних позичальників.

  • В лютому 2016 представники виконавчої служби прийшли на територію господарства аби виконати рішення суду, - повідомили у секторі комунікації головного управління нацполіції в області. - Їх не пропустили. 22 вересня виконавці знову вирішили спробувати вилучити транспорт. За допомогою про забезпечення громадського порядку звернулися до правоохоронних органів.

Цього разу виконавцям вдалося потрапити на територію, але ідентифікувати транспорт вони не змогли - номери були збиті, а таблички на комбайні не відповідали тим, які мали бути, кажуть у поліції. Андрій Купчак стверджує, що жодних бійок на території господарства не було. Проте і транспорт забрати не вдалося. Один з власників ліг під колеса, аби комбайн не виїхав за межі території.

  • На сьогодні відкрито кримінальне провадження відповідно до статті 382 ККУ - невиконання судового рішення, - повідомили у секторі комунікації. - Тривають слідчі дії.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    Це не країна, це - ГАНЬБА! Не тим людям незалежність дали...
  • анонім

    Я був свідком цього рейду.Цинізм та наглість виконавчої та так званих правоохоронців вражає. Для них закони не писані. Люди !!! В любий момент те саме зроблять з кожним.Спочатку на вашу власність приліплять табличку з потрібним номером, а потім зразу заберуть.А ці бандити з батольйону "Тернопіль" будуть наступними ,хто розстріляє майдан.
  • анонім

    Для юристів тут все зрозуміло- це рейдерство .А щодо батальйону "Тернопіль", то ,судячи з їхньої поведінки, вони  навіть не знають про існування Закону про поліцію. Хотілось би побачити , як той фермер лягає під колеса.Менти забрехалися.
  • Анонім

    від коли це батальйон тернопіль прислуговує виконавчій??? подуріли вже зовсім. банки обклали людей даниною, проценти нараховують як хочуть, курс виріс в 5 разів і ще й таке чудять. Люди збирають урожай, то може би віддали шось тим ненажерам у банк, а вони в жнива комбайн забирають. Так робила тільки червона армія - підло, низько. Ніж у спину...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up