Нещасний випадок на Тернопільщині: загинув 35-річний лісоруб (ОНОВЛЕНО)

Нещасний випадок на Тернопільщині: загинув 35-річний лісоруб (ОНОВЛЕНО)

Під час валки дерев стовбур впав на 35-річного лісоруба. Від отриманих травм чоловік помер.

Нещастя трапилось 12 січня близько 13.15 в лісовому масиві поблизу села Більче-Золоте в ході планової рубки насаджень.

На місце події приїхали поліцейські, оглянули територію, де сталася подія, опитали очевидців. Зі слів колег загиблого, молодий чоловік уже тривалий час працював у лісовому господарстві, був досвідченим лісорубом.

35-річний Ярослав Кучіра проживав у Більче-Золотому. Чоловік кілька років тому поховав батька, який майже 10 років був прикутим до ліжка внаслідок хвороби. Останні роки жив з мамою.

Відео дня

— Добряк, щирий, привітний, завжди допоможе, як хтось попросить, для нас усіх це просто шок, — каже Галина Огородник, голова Більче-Золотецької територіальної громади. — Таких людей зараз мало… Алкоголю взагалі не вживав. Колеги кажуть, дуже добрим спеціалістом був. В лісництві працював давно. Боляче, коли зі світу йдуть такі люди…

Поховати Ярослава планують на сільському цвинтарі, поруч з батьком, який теж пішов зі світу в досить молодому віці. Відколи тата не стало, Ярослав проживав з мамою. Тепер у матері залишилась тільки донька, яка давно має свою родину і проживає в іншому місті. Коли саме ховатимуть Ярослава, у Більче-Золотому поки не знають. Кажуть, тіло ще не віддали після судмедекспертизи. Власне розслідування загибелі чоловіка проведуть і в управлінні Держпраці у Тернопільській області. Наразі створюють комісію, яка вивчатиме всі обставини нещасного випадку, внаслідок яких загинув молодий лісоруб.

За фактом загибелі чоловіка розпочато кримінальне провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини) Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Читайте також: Загинув, обрізаючи дерева. Кого суд назвав винним у смерті 55-річного Володимира?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up