Партнер рубрики Події

Ніби справжній! В одному з районних музеїв діти створили модель найвідомішого в Україні літака (ВІДЕО)

Ніби справжній! В одному з районних музеїв діти створили модель найвідомішого в Україні літака (ВІДЕО)
  • У музеї-майстерні в містечку Теребовля дітвора власноруч створила паперовий макет українського літака АН-225, відомого як «Мрія».
  • Трудились над ним впродовж тижня, а презентувати виріб планують до Дня міста – 7 липня. Про ініціативу малечі читайте у матеріалі.

– Музей-майстерня має велику мрію – разом з дітками змайструвати українську «Мрію». І тавтологія тут точно не зайва, адже мрій не може бути надто багато, – написали на Фейсбук-сторінці музею ще 24 червня, анонсувавши свою ідею.

Директор закладу Ярослав Ярошевський розповідає, що замисел скласти з паперу модель літака «Мрія» виник випадково. Колектив музею без проблем знайшов креативну команду дітей, готових втілити його у реальність. Цілком символічно вони почали працювати на День Конституції України.

Відео дня

– Малеча протягом тижня приходила до нас на майстер-класи з паперового моделювання. Під моїм керівництвом ми гуртом моделювали літак. До справи долучились не лише місцеві діти, а й переселенці, – говорить пан Ярослав.

Нагадаємо, що через повітряну атаку російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі АН-225 «Мрія». Це трапилось 27 лютого, за кілька днів після початку війни.

– Презентація нашої моделі відбудеться у четвер, о 15:00 7 липня, на базі музею, що на вулиці Тараса Шевченка в Теребовлі. Паперовий макет покажемо діткам, які відвідували майстер-класи, їхнім батькам та усім охочим. Також більше розповімо про відомий літак українського виробництва та його долю, а ще проведемо безкоштовну екскурсію музеєм, – ділиться планами директор.

Ярослав Ярошевський каже, що колектив музею висував пропозицію виставити паперовий літак на аукціон, а виручені кошти віддати на потреби ЗСУ. Однак, поки не знають, реалізувати це чи ні, чи хтось захоче придбати модель.

– Я впевнений, що «Мрію» наш народ обов’язково відбудує. Ми змайстрували макет з дітками, а далі довіримо справу професіоналам, – усміхається чоловік.  

Крім того, за словами пана Ярослава, працівниці музею-майстерні вже довгий час вручну розмальовують екосумки. На них зображають різноманітні візерунки патріотичної тематики, цитати та відомі вислови. Сумки також продаватимуть під час презентації моделі літака на День міста, а 50% від виручених грошей передадуть для Збройних Сил України.

– Дівчата підготували 15 екосумок ручного розпису. В подарунок додають авторські листівки, на яких малюнок та вірш наших працівниць. Фото сумок можна знайти на сторінках музею у соцмережах, – розповідає пан Ярослав.

Лінки на них додаємо нижче:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up