Партнер рубрики Події

Нічні салюти на БАМі: що святкуємо, люди?

Нічні салюти на БАМі: що святкуємо, люди?
  • В районі Київської бахкало так, що чули люди і на «Дружбі» і в Петриках.
  • Коронавірус, війна, піст – а ні, не чули, - обурюються мешканці сусідніх будинків.

1 квітня Тернопіль зустрів святково. На «Сонячному», в районі вул. Київської, хвилин 5 гатили салюти. Причому так, що їх чули у всіх куточках Тернополя і навіть в передмісті.

  • Я прокинулась від того, що у вікнах були ніби спалахи і бахкало, ніби якийсь склад вибухає, - розповіла мешканка Лепкого, 14 Аліна. – Вірите, навіть не одразу зрозуміла, що то салюти. Гатило так, що в кімнаті було, ніби білий день.

Коли все стихло, на балкони сусідніх будинків повиходило чимало людей. Дехто навіть перегукувався, перепитував у сусідів, чи вони теж це бачили. Бо відмовлялись вірити власним очам.

  • Коли хтось з сусідів пожартував, мовляв, нам це здалось, а машини вгамувались, бо спрацювали сигналізації, - сусід показав стовп диму, що дуже швидко рухався небом в бік 15 Квітня, - розповів мешканець Київської, 8 Дмитро. – Це ж яким моральним уродом треба бути, щоб гатити зараз… Що святкуємо, люди?

Чимало тернополян опублікували гнівні пости про нічне святкування на власних сторінках. Коментарів до кожного дуже багато. Хтось радив викликати поліцію, інші відповідали, що це марна справа. Бо поліція має встигнути приїхати і впіймати за руку «святкувальника», аби його оштрафувати. Тих, хто б захищав чи підтримував любителів яскравого шоу, не було зовсім. «Коронавірус, війна, піст – а ні, не чули», - обурюються тернополяни у соцмережах.   

Відео дня

- За цим має поліція і місцева влада слідкувати, але все починається з кожного з нас, - пише Ірина Цьомко. - Хтось сидить вдома, щоб не розповсюджувати можливу епідемію, хтось зводить все нанівець. Думаю "дальній пляж" всі бачили. Якщо вони дебіли, то їм вже нічого не поможе. Люди або свідомі, або...

Згодом в групі «Тернопільські плітки» з’явилось відео вибухів – фактично на подвір’ї церкви, що на розі вулиць Київської-Тарнавського. З іронічним підписом, мовляв, тернопільські нардепи на перехресті вулиць Київської та Тарнавського святкують відкриття ринку землі. Під постом з відео – сотні коментарів. А організаторів святкових вибухів порівняли з аскаридами.

  • Через деякий час, близько години, напевно після фейерверку, якись п'яний на всю горлянку кликав якогось Макса, - пише Alina Skovronska. - Не факт, звичайно, що це ті самі, що бабахали, але цілком можливо. Так от, якщо це хтось з цієї компашки читає, то знайте, ви некультурне мудло, яке на рівні розвитку десь з аскаридами. І то, я останніх ображаю, зрівнюючи з вами.

У міськраді запевнили: з липня 2014 року у Тернополі діє заборона на використання піротехнічних засобів у зв'язку з проведенням АТО/ООС. за словами речниці міськради Мар'яни Зварич, така заборона передбачена рішенням виконавчого комітету №768 від 30.07.2014 року. Рішення доступне тут: https://ternopilcity.gov.ua/vikonavchiy-komitet/arhiv-rishennya-vikonavchogo-komitetu/586.html

 

У випадку, якщо відомі такі факти, прохання звертатися на 102 або на 15-80, наголосила Мар'яна Зварич.

Але як на 102, так і на 15-80 тернополяни, як з'ясувалось, не повідомляли. 

Офіційних звернень до поліції, про салюти на «Сонячному», вночі на 1 квітня не було. Про це запевнили в управлінні патрульної поліції в області.
- Згідно зі статтею 195-6 КУпАП, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів – тягне за собою накладення штрафу у сумі від 595 до 1700 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів, - повідомила інспектор прес-служби управління патрульної поліції в області Катерина Метельська.

Юридична довідка

Кодекс про адміністративні правопорушення України

Ст. 195-6 Стаття 195-6. Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів

Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, -

тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

{Кодекс доповнено статтею 195-6 згідно із Законом № 2247-IV від 16.12.2004}

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Люба Буката

    Чуваки святкують !
  • Надя Ксенич

    Ппц нема чого робити
  • Оксана Кіналь

    Чула на Бамі позавчора
  • Наталия Крупий

    Поліція вночі боїться їхати на Бам!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up