Новий закордонний паспорт можна виготовити вже у всіх підрозділах міграційної служби області, крім Зборова

Новий закордонний паспорт можна виготовити вже у всіх підрозділах міграційної служби області, крім Зборова
  • Якщо документи втрачені, громадяни мають звернутись в підрозділ ДМС, незалежно від місця реєстрації, та написати заяву. Із собою мати документи, які залишились. Якщо немає жодних, просто пишете заяву щодо оформлення паспорта громадянина України. 
  • Вартість нових документів: перша ID-картка безкоштовна. Якщо виготовлятимуть до 20 робочих днів, вона вартуватиме 372 грн, до 10 днів — 498 грн. Закордонний паспорт, який виготовлятимуть 7 робочих днів, обійдеться у 1 085 грн, за 20 днів — 733 грн.

Система, яка «лежала» кілька днів, запрацювала. Лише через технічні проблеми тимчасово не приймають документи на виготовлення закордонних паспортів у Зборівському територіальному відділенні Міграційної служби. Всі решта на Тернопільщині працюють в звичному режимі. Про це повідомив Ярослав Давибіда, начальник управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області.

— Робота відновлена, щодо оформлення паспортних документів, в усіх територіальних підрозділах міграційної служби в області, крім Зборівського, — повідомив Ярослав Давибіда. — Щодо відновлення роботи у Зборові вживаємо всіх заходів. Коли все працюватиме, повідомимо про це додатково.

Нагадаємо, підрозділи державної міграційної служби в області відновили свою роботу від 15 березня.

Відео дня

— Від 15 березня підрозділи УДМС в області відновили роботу з прийому та надання адмінпослуг. Зокрема, щодо оформлення ID-картки, паспортів для виїзду за кордон та посвідок на постійне і тимчасове проживання, — повідомив Ярослав Давибіда.

У всіх  підрозділах, окрім замовлення виготовлення закордонного паспорту, можна продовжити дію протермінованого, а також внести інформацію та вклеїти фото дітей у закордонний паспорт батьків чи законних представників.

— Зараз отримати виготовлені паспорти можна через систему та з минулого тижня розпочався процес доставки до територіального органу ДМС, — повідомив Ярослав Давибіда. — Вже верифікація в цих підрозділах працює. За винятком Зборівського  підрозділу, який тимчасово не надає цю послугу.

Обслуговують в підрозділах ДМС і переселенців. Якщо ви втратили документи, міграційники пояснили, як діяти, аби їх відновити.

— Втратили закордонний паспорт, приходите у підрозділ ДМС чи ЦНАП, пред’являєте паспорт громадянина України, на підставі цього документа  виготовлять закордонний, — прокоментував Ярослав Давибіда.

Якщо українського паспорта немає, він знищений, втрачений, тоді громадяни мають звернутись в підрозділ ДМС, незалежно від місця реєстрації, та написати заяву. Із собою мати документи, які залишились. Якщо немає жодних, просто пишете заяву щодо оформлення паспорта громад України. Далі працівники ДМС, дотримуючись певної процедури, проведуть ідентифікацію особи. Якщо особу підтверджено, людині виготовлять новий паспорт. Все це роблять працівники ДМС. Від громадян потрібна лишень заява.

Вартість закордонного паспорту та ID-картки

ID-картка, видається вперше у 14 років – безкоштовно.

Наступна ID-картка:

  • 372 грн до 20 роб. днів
  • 498 грн до 10 роб. днів

Закордонний паспорт:

1085 грн за 7 роб. днів

733 грн за 20 роб. днів

Довідка

Графік роботи підрозділів ДМС

Управління ДМС в Тернопільській області: пн-пт, від 8.00 до 18.00.

Територіальні підрозділи: вт-пт, від 9.00 до 18.00, сб від 8.00 до 15.45.

У вихідні працюють чергові. Телефон для довідок та інформації: (0352) 27-13-89.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Serhii Filipchenko

    Є вопрос на паспортні Н стоїть свіжа,як зробити новий в базі покаже ?
  • Надия Надия

    А для дітей можна зробити???
  • Inna Biryukova

    В Запорожье нет возможности сделать обычный паспорт
  • Дарья Александровна Емельянова

    У харьковская область можно загранку сделать??

keyboard_arrow_up