Ще дві смерті від COVID в області: жінок в останню путь провели зі священниками. Але без сусідів і друзів

Ще дві смерті від COVID в області: жінок в останню путь провели зі священниками. Але без сусідів і друзів
  • У 89-річної пані Ольги останні результат обстеження на коронавірус був негативними. Але після розтину в літньої жінки знов підтвердили COVID.  
  • 62-річна пані Ніна з Шумщини померла у тернопільській лікарні. Стан її був дуже важким. Те, що заразилась у церкві, у селі категорично відкидають. Припускають, інфікувалась від медиків, які приїжджали додому її колоти.

Двох жінок – 89-річну бабусю Ольгу з Бучаччини і 62-річну пані Ніну з Шумщини - поховали напередодні.

Обидві 7 травня поповнили сумну статистику померлих на Тернопільщині від COVID-19. Виявилось, що пані Ніну поховали у Ходаках ще 5 травня. Бабусю, яка проживала у Геріатричному центрі в Бариші, провели в останню дорогу вранці 7 травня. Хоронили зі священником. Поховання взяв на себе Геріатричний заклад, бо кажуть тамтешні: «у нас живуть люди, які родичам не потрібні». Подруга пані Ольги, якій 90 років, сьогодні відмовилась від прийому їжі.

  • Зараз у Бариші спокійніше, ситуація нормалізувалась, люди сидять вдома, певно, тому сприяє і погода, - каже сільський голова с. Бариш Бучацького району Михайло Стасів. – Багатьом брали повторні проби, як і пані Ользі. Результат був негативним. Медсестра, яка хворіла на коронавірус, теж одужала. Принаймні, результати досліджень негативні. Якщо ще раз буде такий самий результат – вийде на роботу.

Перед смертю обстеження на COVID були негативними

У селі рятувальники обробляють місця скупчення людей – біля аптек, крамниць. Обприскували все і в Геріатричному центрі, де було найбільше інфікованих. На щастя, серед тих, хто інфікувався коронавірусом, немає тяжких форм. Загалом в селі захворіли 37 людей. Більшість з них при повторних обстеженнях мають негативні результати.

Відео дня

Директор територіального центру соціального обслуговування Бучацього району Андрій Лисий підтвердив: у померлої 89-річної пані Ольги нещодавні результати на COVID-19 були негативними.

  • Перший тест у неї був позитивним, другий - негативним. Коли зробили третій тест, наша підопічна відійшла на той світ, - каже Андрій Лисий. - За результатами розтину вже нам повідомили, що COVID-19 був.  

Пані Ольга родичів не мала. Місцеві кажуть, є внуки, але вони відмовились від бабусі. COVID-19 переносила майже безсимптомно.

  • У нас проживає категорія людей, які рідні не потрібні, - каже Андрій Лисий. - Ми взяли на себе поховання. Дотримались всіх протиепідеміологічних процедур, хоронили зі священником.

6 травня всіх, хто контактував з бабусею, знову перевіряли. Результати мають бути згодом. Усі старенькі зараз у стаціонарі, на повній ізоляції. І біля них – тільки медики. У тяжкому стані подруга покійної Ольги – 90-річна жінка. Сьогодні бабуся відмовляється від прийому їжі. Про це Андрію Лисому повідомили телефоном медики.

  • Медсестра та її чоловік, працівник Геріатричного центру, вже одужали, другі результати виявились негативними, - каже Андрій Лисий. – Якщо і треті такими ж будуть – виходитимуть на роботу. Ще один наш працівник - оператор котельні – теж одужав, наскільки мені повідомили, але знову таки телефоном. Документів в руках я не тримав.

Відправляли заупокійну службу біля авто поблизу подвір'я

Ще 5 травня поховали 62-річну пані Ніну з с. Ходаки Шумського району. Тіло жінки привезли з Тернополя, де довший час вона перебувала в лікарні у важкому стані. У жінки, як стало нам відомо, було чимало інших захворювань, серед яких - цукровий діабет та серцева недостатність.

  • У Ніни є троє дітей, але вони окремо живуть, - каже в.о. старости Суражської сільради Михайло Шліхта. – Люди припускали, що Ніна заразилась у церкві, адже відвідувала богослужіння московського патріархату. Але вона останнім часом хворіла. І три місяці з хати навіть не виходила.

У селі припускають, що пані Ніна могла інфікуватись від медиків, які приїжджали до неї додому робити уколи.

  • Позавчора її поховали у Ходаках, дотримувались всіх правил, - каже Михайло Шліхта. - Було вісім чоловік. Її привезли з Тернополя, біля двору, де жила пані Ніна, спинили авто. Священник відправив там Службу. Труни не відкривали, обіду не робили. Не заборониш рідним попрощатись з померлою. Але багато людей не було. І всі дотримувалися дистанції.  

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родинам, знайомим та односельцям померлих жінок. Вічна їм пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна Боднарук

    Цікава новина. Хворіла літня людина майже безсимптомно, а померла від коронавірусу у 89 років. А може від старості? Чи може хтось розтин робив і бачив ту пневмонію, яка власне стала причиною смерті?

    Чи багато ваших знайомих дожили до 89 без коронавірусу?

    Нехай спочиває з Богом!
  • Анонім

    Царство їм Небесне!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up