Паралімпійцю Тарасу Радю міська рада подарує квартиру (оновлено)


Паралімпійцю Тарасу Радю міська рада подарує квартиру (оновлено)
  • 18-річному Тарасу Радю, за його успіхи на Паралімпійських іграх 2018 у Південній Кореї, влада подарує квартиру.
  • А школі, в якій займається чемпіон, виділять 200 000 грн на спортивне обладнання. 

Про це та успіхи хлопця говорили під час прес-конференції 23 березня. Керівники міста та області подякували чемпіону, його батькам та тренеру.

- Дякую Тарасу за наполегливість, впертість, тренерам за велику працю та батькам за підтримку, - каже міський голова Сергій Надал. - Мені приємно, що Тарас є одним з тих двадцяти тернопільських спортсменів, які отримують стипендію міської ради. Це ознака того, що ми на правильному шляху. Зрозуміло, що після такої перемоги варто говорити про більш значну нагороду. Квартира буде заслуженою нагородою для Тараса. 

Подарували ікону, телевізор і квартиру

І паралімпієць, і його батьки, і тренер були приємно здивовані такому подарунку. Головна освітянка міста Ольга Похиляк вручила мамі Тараса ікону та подяку за виховання такого сина. А Тарасу подарували телевізор, який, як сказав міський голова, хлопець поставить вже у своїй новій квартирі.

Відео дня

Під час прес-конференції Тарас був небагатослівним. Він - скромний. Але про золоту медаль розповідав з посмішкою та подякував усім, хто його підтримував. 

- Не знаю, що розповідати, - каже Тарас. - Запитуйте щось. У перемогу я вірив. Після того, як посів четверте місце, я сказав, що все таки ще візьму золото. Якщо чесно, то хотілось здобуди золоту медаль і не одну. Це дуже приємно. Перемогу присвятив всім, хто мене підтримував та вболівав. 

Про що ще розповідали батьки Тараса та його тренер дивіться на відео. 

Підтримають спорт 

 - Я пам'ятаю таку історію, коли тренер Тараса сказав, що хлопець закінчує школу і його хочуть переманити в Харків, але ми не можемо його віддати,  - розповідає начальник управління фізичної культури та спорту обладміністрації Віктор Мацикур. -  Тарас вступив факультет фізичного виховання, він - студент першого курсу, все в нього складається. Його на факультеті дуже поважають. Тарас виступає від обласної дитячо-юнацької спортивної школи-інтернату "Інваспорт". 

І за словами Віктора Мацикура, у цьому році влада займеється зміцненням матеріально-технічної бази цієї школи. Влада виділить 200 000 грн для придбання спортінвентаря.

Також, йшлось про те, що базу в Підгородньому хочуть передати Олімпійському центру зимових видів спорту Міністерства молоді та спорту України. Це дозволить покращити умови бази та її фінансування.

Нагадаємо, Тарас Радь – вихованець Тернопільського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», майстер спорту України з біатлону міжнародного класу. На сайті «20 хвилин» неодноразово з’являлися публікації-історії спортивних успіхів нашого земляка. Справді, ним можна захоплюватися, на нього треба рівнятися. Адже, серйозно займатися спортом він вже почав після травми у 2013 році. Навіть протез на одній з ніг не завадив хлопцеві прославити Україну на весь світ.

До слова, в понеділок, 26 березня, Тарас Радь завітає на онлайн-чат сайту «20 хвилин». Свої питання чемпіону можете ставити тут. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up