Парк Шевченка від забудови рятуватимуть пікнік-протестом. Запрошують усіх небайдужих

Парк Шевченка від забудови рятуватимуть пікнік-протестом. Запрошують усіх небайдужих
  • Пікнік біля модринок 2/100 - друга зустріч у парку Шевченка, яку організовують задля збереження зеленої зони від забудови. 
  • Пікнік відбудеться 11 травня на галявині між ФСТ "Динамо" та пивзаводом "Опілля", початок – 16:00. 
  • Ще тернополяни пропонують облаштувати комфортний громадський простір замість рекреаційно-відпочинкового комплексу.Його неофіційна назва – "Трав’яний пляж".

На початку квітня на території між ФСТ "Динамо" та пивзаводом "Опілля" незаконно зрубали дерева. Підприємець, який зробив це, начебто визнав свою провину та висадив нові дерева. Щоправда, зовсім на іншому місці, кажуть організатори пікнік-протесту. 

Щоб захистити парк  від вирубування дерев і забудови, активісти-тернополяни організували “Пікнік біля модринок”. Перший захід відбувся у понеділок, 29 квітня. Навіть попри дощ тоді зібралося чимало людей.   

- Міська рада Тернополя нещодавно запропонувала до обговорення проект облаштування на цьому місці рекреаційно-відпочинкового комплексу, - кажуть організатори зустрічі. - Люди, для яких ця частина парку стала улюбленим місцем відпочинку, небайдужі тернополяни, бояться, що її забудують. А досі вільну для відвідувачів різного віку територію використовуватимуть для бізнесу. Люди переконані, що втілення проекту зі зведення рекреаційно-відпочинкового комплексу на набережній ставу є незаконним. Та хочуть, аби зона між ФСТ "Динамо" та заводом "Опілля" і далі залишалась у безоплатному користуванні усіх жителів Тернопільської ТГ.

Відео дня

Адже міські парки мають бути, в першу чергу, доступними для всіх, незалежно від соціального статусу, віку, стану здоров’я та фізичних можливостей жителів. А ще – зеленими та незабудованими.

Натомість тернополяни пропонують облаштувати комфортний громадський простір. Його неофіційна назва – "Трав’яний пляж".

Ініціативна група тернополян запрошує усіх небайдужих жителів міста, яким небайдужа доля парку Шевченка, які хочуть відпочивати серед дерев, а не парканів та бетону, прийти на пікнік-протест. Також – долучитися до обговорення нового зручного простору, який можна запропонувати як альтернативний.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up