Патрульні нагадали батькам про безпеку дітей під час канікул

Патрульні нагадали батькам про безпеку дітей під час канікул

З настанням канікул діти все більше часу проводитимуть на вулиці самі без дорослих. До них можуть незнайомі люди із запитанням, запропонувати щось або попросити дитину допомогти. 

Такі незнайомці навіть можуть запропонувати заплатити дитині за допомогу або пригостити чимось, подарувати іграшку. А коли дитина довіряється незнайомцям, виявляється, що дорослі її обдурили.

Щоб такого не сталося, дітям необхідно дотримуватись основних правил:

• Нічого не бери у незнайомців і нікуди не йди ні під яким приводом. Запам’ятай: хороший дорослий не проситиме допомоги у дитини. Якщо тебе намагаються силою відвести, то кричи «Допоможіть! Це не мій тато, він хоче мене вкрасти!»
• Якщо тебе переслідують (дорослий чи підліток), то ніколи не тікай у безлюдні місця, навпаки, йди на зупинку, до магазину, на пошту. Проси допомоги у поліцейського, охоронця, продавця або просто перехожих на вулиці. Завжди пояснюй, що це не твої батьки, не твій брат, а хтось чужий тебе переслідує.
• Не говори з п’яними, краще швидше піди з місця зустрічі.
• Не ходи з незнайомими хлопцями / дівчатами у безлюдні місця.
• Не ходи гуляти, не спитавши дозволу. Якщо кудись ідеш, завжди говори батькам точне місце і адресу, не гуляй сам увечері, коли на вулиці вже темно.
• Якщо ти загубився в людному місці, стій, чекай батьків.

Відео дня

Якщо їх довго немає, то попроси допомоги у дорослих.
Розкажіть своїй дитині, як треба діяти, якщо загубився. Ось кілька порад:
• Загубився на вулиці, то …
Передусім — не лякайся і не плач.
Найрозумніше — не йти з того місця, де тебе залишили дорослі.

Якщо батьків довго немає, звернись до людей, краще до поліцейського, до продавця, диспетчера або охоронця, можна до двірника або до мами / бабусі, яка гуляє зі своїми дітьми.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up