Патрульні оштрафували господаря бійцівської собаки

Патрульні оштрафували господаря бійцівської собаки

У дворі житлового будинку на проспекті Злуки тернополяни вигулював собаку небезпечної породи без намордника і повідка.

Патрульні виїхали на місце і пояснили господарю, що без намордника пса вигулювати не можна, бо це небезпека для інших громадян. При них він одягнув на собаку повідок.

На тернополянина патрульні склали протокол про накладення штрафу за статтею 154 Кодексу України про адмінправопорушення "Порушення правил тримання собак і котів".

Розмір штрафу на громадян - від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів ( 17-54 гривні). Якщо ж тварина завдасть шкоди здоров'ю людей або їхньому майну, чи з псом без намордника поліція застане господаря повторно, то штраф буде від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (54-85 гривень) з конфіскацією тварини.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Петро Крутій

    Нащо стріляти, можна траванути. У ветаптеках є всякі речі.

    Anastasiia Shakhmatova reply Петро Крутій

    Юрій Брик три рази було зафіксовано поліцією факт того, зо собака вигулюється без повідка та намордника. В останній раз були тілесні ушкодження. Собаку ніхто не вилучає.

    Петро Шаповал reply Петро Крутій

    Себе травами.
    Собака в чому винна, якшо в неї власник дибіл?

    Anonymous reply Петро Шаповал

    На жаль, такому псові вже нічого не допоможе. Так, пес не винен, але якщо його виховали, то тут лише приспати. Він вже запрограмований на агресію проти людини. В цивілізованих країнах щодо таких господарів є відповідні статті в кримінальних кодексах і покарання аж до тюремного ув*язнення. В багатьох країнах просто заборонено розводити і утримувати псів бійцівських порід в домашніх умовах, а в нас штраф, аж ЦІЛИХ! 2 долари! А знаєте чому? А тому, що таша бидляча "еліта" любить такими песиками бавитись. І це починаючи від місцевих князьків, ментів, прокурорчиків і іншого непотребу і аж до депутатів і міністрів всяких. Вони ж від агресії і крові насолоду отримують, то ж їхнє. Як правило, вони просто наймають обслугу, щоб утримувати і годувати для них песиків та тренувати для таких боїв, а тому ці "господарі" нічого не бояться, бо вони лише ж обслуга.

    Юрій Брик reply Петро Крутій

    Петро Крутій я з Вами повністю погоджуюся в частині малих штрафів, та як було зазначено в статті, повторна фіксація виводу агресивної собаки без повідка та намордника веде до вилучення собаки. Стріляти і труїти тварину - кримінал. Якщо соьака кидається на людину без команди чи загрози хазяїну, значить у неї порушена психіка, так часто буває у пород бійцівського типу. Хазяїн вчить кидатися на людей, а у собаки закладений генетично бій з собі подібними...

    Юрій Брик reply Петро Крутій

    Петро Крутій погоджуюся з Вами, що штрафи мізерні, але як було згадано у статті, якщо це повториться, мають право вилучити тварину. Тому потрібно фіксувати і викликати поліцію... Вбити собаку, отруїти і так далі - це все кримінал. Собака, яка покусала людину без причини (мається на увазі без команди хазяїна фас або без загрози самому хазяїну) зробить це ще раз, так як перейшла вже цю межу, значить в неї нездорова психіка і її потрібно ізолювати.

    Петро Крутій reply Петро Крутій

    Юрій Брик і що робити з господарем, якщо він не реагує на звернення одягнути на собаку намордник? Бо для багатьох таких неадекватів з собаками, це питання принципове. Вони на всіх болт забили і  такі маленькі штрафи їх не лякають.

    Юрій Брик reply Петро Крутій

    Бійцівські породи собак виводилися для боїв з іншими собаками чи тваринами і вони не проявляють агресію до людей, вони не є собаками охоронцями чи сторожовими. Проблема в господарі собаки... В будь-якому випадку собаку потрібно тримати на поводку. А якщо вона агресивна до людей, то в наморднику.

    Петро Крутій reply Петро Крутій

    Anna Marchuk невдале порівняння мобільного і здоров'я дитини після укусу собаки. Мільйони собак не варті болі і сльозів дитини. В таких випадках помагають тільки радикальні дії, бо більшість власників таких собак самі є неадекватами, як і їхні пси.

    Anna Marchuk reply Петро Крутій

    Якщо сусідська дитина розіб'є мобільний вашої - ви розбиратись будете з дитиною чи її батьками?

    Петро Крутій reply Петро Крутій

    Anna Marchuk тоді нехай покусає всю вулицю.

    Anna Marchuk reply Петро Крутій

    А от за такі заклики поліція може за вас взятись
  • petpo

    Господар ризикнув, господар має заплатити за ризик. То ніби як тоталізатор але  посільскики!
  • Anastasiia Shakhmatova

    Мого чоловіка вкусила собака нашого сусіда. Собака бійцівськоі породи. Сусід постійно вигулює собаку без намордника та повідка. До цього я вже два рази викликала поліцію. Одного разу мені пошастило втекти від собаки, але в останній раз вона таки вкусила мого чоловіка. Патрульні сказали, що хазяін заплатить 2-5 неоподаткованих мінімумів. Результат: собака і надалі вигулюється без намордника і повідка, а мені страшно йти на вулицю. Єдиний вихід з цієі ситуаціі- знайти мисливця, який би іі пристрілив, бо в нашому будинку живуть діти і для біди багато не треба.

    Anastasiia Shakhmatova reply Anastasiia Shakhmatova

    Юлия Сергеевна якби в нас була б нормальна краіна, йому б з самого початку ніхто не дав би взяти цю собаку. В Англіі знайомі пройшли психологічну експертизу, взяли дозвіл у всіх сусідів на вулиці і стоять на обліку. А тут людина з судимостями, психічно неврівноважена і заводить ТАКУ собаку. В неі щелепа така масивна, він постійно змушує іі підскакувати і хапатися за шмат резини, підвішений до дерева, і так вона висить певний час і скавулить на весь двір. Якщо вона здатна підскочити до шматка резини і вгризтися в нього, вона і до шиі легко підскочить і перегризе все

    Юлия Сергеевна reply Anastasiia Shakhmatova

    Anastasiia Shakhmatova насправді шкода собаку, ви ж погодьтесь, що вона тут виходить крайня. Навіть якщо її вилучать, у несоціалізованої собаки нема шансу на прилаштування і за відсутності притулку вона потрапить на вулицю. Має бути покарання для таких господарів, бо діти в нього були б такі ж самі. Жорстоке поводження з тваринами це зріз суспільства.

    Anastasiia Shakhmatova reply Anastasiia Shakhmatova

    Anna Marchuk людина має 2 судимості, наркоман, постійно кричить на свою маму, ночами влаштовує вечірки і не дає спати цілому будинку, заливає сусідів знизу, що доводиться перекривати воду у цілому будинку. Зараз він має ходити на роботи через чергове адміністративне порушення- не ходить.  Стосовно собаки тільки я викликала поліцію 3 рази. Людина не розуміє. Ми йому прямим текстом сказали, що він має виводити собаку у наморднику і на поводку, інакше ми собаку застрілимо- собака і надалі гуляє собі без повідка в намордника, а я не можу вийти з дому, коли вона гуляє, доаодиться чекати

    Anna Marchuk reply Anastasiia Shakhmatova

    СОБАКУ вбити порадили? Вона що, сама на себе намордник має вдягти?
    Ви господарем займіться. Чи принаймні подбайте, щоб до нього дійшли чутки про ваші "плани" - одумається.

    Anastasiia Shakhmatova reply Anastasiia Shakhmatova

    Любов Атласюк і ніхто про нашу безпеку не подбає. Поліцейські, коли вже завершили оформлення протоколів, порадили нам зібратися з сусідами та вбити цю собаку. "Спасение утопающего-дело самого утопающего". Були б нормальні органи, які слідкували за цим, забрали б цю собаку та прилаштували до адекватного господаря чи приспали б іі.

    Любов Атласюк reply Anastasiia Shakhmatova

    В моєму будинку тех аналогічна ситуація...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up